Fāryāb (basa Pérsia: فاریاب) nyaéta salsahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di beulah kalér nagara. Ibu kotana nyaéta Maymana. Mayoritas populasina nyaéta Urang Uzbék.

Faryab (فارياب)
Province
Negara Bandéra Apganistan Apganistan
Ibu kota Maymana
Area 20.293 km2 (7.835 sq mi)
Population 858.600 (2006) [1]
Kepadatan 42,3 / km2 (Salah éksprési: Tanda baca "," teu dipikawanoh. / sq mi)
Timezone UTC+4:30
Basa utama Uzbék (53,5%)
Pérsia Dari (27%)
Pastun (13%)
Peta Propinsi Faryab di Apganistan

RujukanÉdit

  1. "World Gazetteer". Diarsipkan dari versi asli tanggal 2012-12-09. 

Citakan:Districts of Faryab