Buka ménu utama
Pikeun ibu kota Apganistan, tempo Kabul.

Kābul (basa Pastun: کابل Kābəl, basa Pérsia: کابل Kābol) nyaéta salah sahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di beulah wétan nagara. Ibu kota propinsi ieu nyaéta Kota Kabul, nu mangrupa ibu kota Apganistan. Populasi propinsi ieu nyaéta 3,5 yuta jiwa sakumaha dina 2009,[1] nu méh 80 persén hirup di wewengkon pakotaan.[2]

Kabul (کابل)
Province
Negara Bandéra Apganistan Apganistan
Ibu kota Kabul
Area 4.462 km2 (1.723 sq mi)
Population 3,568,500 (2009) [1]
Kepadatan 763 / km2 (1.976 / sq mi)
Gubernur Ahmadullah Alizai
Timezone UTC+4:30
Basa utama
Pastun
Pérsia Dari
Lokasi Propinsi Kabul di Apganistan

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b Central Statistics Office, Afghanistan Statistical Yearbook 2009/10
  2. "Kabul Provincial Profile", NABP (National Area-Based Development Programme), Ministry of Rural Rehabilitation and Development, Islamic Republic of Afghanistan, [1]

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Districts of Kabul Citakan:Kabul Province