Propinsi Nuristan

(dialihkeun ti Propinsi Nurestan)
Artikel ieu ngeunaan hiji propinsi di Apganistan. Nuristan ogé mangrupa ngaran nu diajukeun pikeun Propinsi Khyber-Pakhtunkhwa di Pakistan.

Nuristān (Basa Pérsia:نورستان), ogé diéjah Nurestān atanapi Nooristan, nyaéta hiji propinsi di Apganistan. Puseur administratifna nyaéta Parun. Baheulana, wewengkon ieu kawanoh salaku "Kafiristan" ("lemahna nu teu percaya [kafir]") nepi ka pangeusina ngagem Islam dina 1896, sarta teras ku kituna jadi kawanoh salaku "Nuristan" ("Lemah Cahya").[2]

Nuristan (نورستان)
Province
Désa Aranas di Nuristan
Negara Bandéra Apganistan Apganistan
Population 112.000 [1]
Timezone GMT+4:30
Basa utami Basa Pastun , Nuristan
Lokasi Propinsi Nuristan di Apganistan

Dina budaya populérÉdit

Sumber luarÉdit

Linguistics and ethnography of Nuristân and neighboring regions, collected and analyzed by Richard F. Strand

RujukanÉdit

  1. Provinces of Afghanistan on Statoids.
  2. Klimberg, Max (October 1, 2004). "NURISTAN". Encyclopædia Iranica (Online Edition). United States: Columbia University. 
  • Dupree, Nancy Hatch (1977): An Historical Guide to Afghanistan. 1st Edition: 1970. 2nd Edition. Revised and Enlarged. Afghan Tourist Organization. LINK
  • Richard F. Strand. (1997-present) Richard Strand's Nuristan Site LINK. The most accurate and comprehensive source on Nuristan, by the world's léading scholar on the languages and ethnic groups of Nuristan.
  • M. Klimburg. NURISTAN dina Encyclopedia Iranica. LINK

Tingali ogéÉdit

Citakan:Districts of Nuristan