Takhār (basa Pérsia: تخار) nyaéta salah sahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di beulah kalér-wétan nagara. Ibu kotana nyaéta Taloqan. Tambang uyahna mangrupa salah sahiji ti sumber mineral utami Apganistan.

Takhār (تخار)
Province
Negara Bandéra Apganistan Apganistan
Ibu kota Taloqan
Area 12.333 km2 (4.762 sq mi)
Population 886.400 (2009)
Timezone UTC+4:30
Basa utami Basa Pérsia
Basa Uzbék
Basa Pastun
Lokasi Propinsi Takhar di Apganistan
Distrik-distrik di Takhar.

Catetan sukuÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Districts of Takhar