Buka ménu utama


Rampak kendang nyaéta salah sahiji kréasi musik tradisional nu dimaenkeun babarengan ku duaan tepi ka puluhan pamaen. Kendang ditabeuh babarengan luyu jeung musik nu dimaenkeun. Tabeuhanana boga efek sora nu keras nu ngondang perhatian para panongton.

Rampak kendang magrupakeun repertoar dina karawitan sunda anu dipikawanoh dina taun 1980 jeung 1990an. Repertoar ieu inspirasi ti Mahasiswa Akademi Seni Tari Indonesia (ASTI) nu ayeuna dipikawanoh STSI Bandung, nu namina Yoyo Risyaman Wiranata anu ngayakeun resital (pagelaran pikeun tugas akhir) dina taun 1982 di Aula Gedung Kesenian Sunan Ambu STSI Bandung. manehna ngajieun lagu kawih nu dipirig diiringi ku gamelan sapertos pelog jeung salendro, nu terdiri ti atas saron indung, saron anak, peking, demung, selentem, bonang, rincik, kenong, gambang, kendang, rebab, jeung goong.

WaditraÉdit

Dina rampak kendang, waditrana henteu ngan kendang wungkul, tapi bisa divariasikeun jeung pakakas-pakakas séjénna, kawas: pakakas gamelan, rebab, gitar, dlsb.

PintonanÉdit

Dina maenkeunana, bisa ngadeg sorangan, hartina tina rampak kendang éta bisa nyieun lantunan lagu sorangan, atawa minangka pangiring tina hiji tari jaipongan.

Dina seni pintonan, seni rampak kendang geus ditarima minangka salah sahiji seni kréasi sarta geus dipintonkeun dina acara-acara resmi, boh di lingkup Pamaréntahan, sumawonna swasta boh balaréa umum.

Rampak Kendang ilaharna dimainkeun dina panarimaan tangtu, duanana di gedung tur dina peringkat khusus. Unggal pamuter muterkeun drum perkusi (badag) jeung dua kendang leutik. aranjeunna diuk di tukang pakem kendang mungguh dina posisi maén drum. posisi pamuter kendang ieu disusun nepi ka muncul ku panongton. gamelan sapanjang pangrawitanna aya tukangeun atawa gigireun pamaén drum. Sareng ngamimitian pamuter kendang musik, pamaén drum kaluar sakaligus maénkeun komposisi musik nyiruan sakaligus tur gerakeun leungeun, sirah, jeung awak sakaligus. Rampak kendang lila gumantung kana waktu alokasi keur disadiakeun nu antara 3-10 menit.

Tumbu luarÉdit