Buka ménu utama


Robby Darwis (gumelar di Bandung, Jawa Barat, 30 Oktober 1964; umur 54 taun) nyaéta salah sahiji pamaén bal Indonésia nu legendaris[1] nu terkenal dina taun 90an.[rujukan?] Robby mangrupa salah sahiji bentang lapang Persib Bandung di jaman harita. [rujukan?]

Robby Darwis
Robby Darwis Pangeran Bandung.jpg
Informasi pribados
Nami lengkep Robby Darwis
Lahir 30 Oktober 1964 (1964-10-30) (yuswa 54)
Tempat lahir Kota Bandung, Jawa Barat, Indonesia
Karir sénior*
Taun Tim Midang (Gol)
1994-95 Persib
Tempo Utama
Tunas Inti
Kelantan FC
Persikab Bandung
Persikabo Bogor
Tim nasional
1987-1997 Indonesia 53 (6)
Kapalatihan
2007–2010
2010
2012
Persib Bandung (asisten pelatih)
Persib Bandung
Indonesia
Citakan:Infobox medal templates
  • Midang jeung gol di klub sénior ngan diétang ti liga doméstik .

Posisi luluguna nyaéta stoper.[rujukan?] Di musim kahiji Liga Indonésia nu harita dingaranan Liga Dunhill, inyana jadi kaptén di Persib Bandung jeung hasil mawa Persib jadi juara kahiji Liga Indonésia I.[rujukan?] Robby gé pernah maen di Liga Malaysia di kleup Kelantan FC. Di Timnas, inyana aktif di taun 87 nepi ka 97an.[rujukan?] Rékorna di Timnas nyaéta 53 kali maen jeung hasil ngagulkeun 6 gul.[rujukan?]

Dina Liga Indonésia 2007, Robby jadi asisten pelatih Persib nu harita pelatihna nyaéta Arcan Iurie.[rujukan?] Hal ieu ngakibatkeun inyana kudu cuti tina pagawéana minangka bankir di BNI.[rujukan?]

Taun 2010 Robby jadi pelatih sementara Persib ngagantikeun Jaya Hartono nu mundur.[rujukan?] Taun 2011 inyana jadi pelatih tetep Persib, di AFF 2012, inyana jadi asisten pelatih.[rujukan?]

KarierÉdit

ReferensiÉdit

Citakan:Persib Bandung Citakan:Pemain Sepak bola Legendaris Indonesia