Buka ménu utama
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

30 Oktober nyaéta poé ka-303 dina sataun (ka-304 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 62 poé.

KajadianÉdit

  • 637 – Antioch nyerah ka Khulafaur Rashidin dina perang Arab–Byzantium.
  • 1806 – Yakin yén musuhna leuwih kuat, Jenderal Prusia von Romberg nu mingpin 5.300 pasukan nyerahkeun kota Stettin ka 800 urang soldadu Perancis dina Perang Koalisi Opat.
  • 1817Simón Bolívar jadi présidén Vénezuéla katilu.
  • 1918Karajaan Turki Ustmani néken Kasapukan Mudros, daméy jeung Sekutu dina Perang Dunia I.
  • 1947The General Agreement on Tariffs and Trade (GATT) diadegkeun.
  • 1961Uni Soviét ngabeledugkeun Tsar Bomba di Novaya Zemlya, mangrupakeun bom nuklir pangtohagana nu pernah diuji coba.
  • 1973 – Jambatan Bosphorus di Turki nu ngahubungkeun Eropa jeung Asia réngsé diwangun.
  • 1974The Rumble in the Jungle (Palagan di Tengah Leuweung), laga tinju antara Muhammad Ali ngalawan George Foreman lumangsung di Zaire.
  • 1993 – Loyalis UDA nyieun tétémbakan rohaka dina hiji pésta Halloween di Greysteel, Irlandia Kalér, 8 jalma palastra.
  • 1991 – Konferénsi Madrid dimimitian dina raraga ngahirupkeun deui négosiasi daméy antara Israél jeung Paléstina.
  • 2014Swédia jadi nagara Uni Éropa munggaran nu sacara daria ngaku kana Nagara Palestina.
  • 2015 – Genep puluh opat jalma palastra sarta leuwih ti 147 tatu sabada kahuruan di hiji klub peuting di puseur dayeuh Romania, Bukarest.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

1757 – Ustman III, Sultan Ustmani (l. 1699)

1809 – William Cavendish-Bentinck, PM Inggris Raya (l. 1738)

1910Henry Dunant, Aktipis Swiss, nu ngadegkeun Palang Merah, panampa Hadiah Nobél (l. 1828)

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit