Buka ménu utama


Rudolf Eduard Kerkhoven (Avereest, 9 Oktober, 1848Bandung, 10 Méi, 1918) nyaéta saurang pangusaha entéh, kopi jeung kina di Parahyangan. Kerkhoven kaasup minangka salah saurang Preanger Planter. Manéhna pindah ti Walanda ka Hindia Walanda taun 1871. Minangkana mah pikeun ngalalana narohkeun nasib sangkan leuwih hadé. Di Parahyangan R.E. Kerkhoven suksés jadi saurang pangusaha pakebonan  entéh di Gambung. Ari R.E. Kerkhoven téh putrana Rudolf Kerkhoven jeung Aleida van Delden.