Buka ménu utama
Soto Lamongan ditambahan cékér hayam

Soto Lamongan nyaéta kadaharan wujudna soto anu mibanda ciri mandiri ti daérah Lamongan.[1] Eusi jeung bahan dasarna méh sarua jeung soto Kudus atawa soto séjéna, taya lian daging hayam, bihun, engkol jeung bungbu-bungbu.[2] [3] Aya ogé nu ngabédakeun soto Lamongan jeung soto séjéna, taya lian ti bungbu anu dipaké kayaning bawang beureum, bawang bodas, muncang, pedes, uyah, jahé jeung sajabana.[2][4]

Bahan kuahÉdit

  • Konéng 3 buku, dipékprék
  • Jahé 2 buku,dipékprék
  • Daun jeruk 10 lambar
  • Cai 3 léter
  • Cai kaldu, urut ngulub hayam 1 léter

Bungbu nu diréndosÉdit

Cara nyieunÉdit

  1. Kulub heula hayam, jahé, jeung séréh nepika hipu, jait tuluy tuhurkueun, goréng deui hayamna tuluy pipitan (suir-suir) dagingna
  2. Goréng bungbu beunang ngaréndos nepi ka seungit
  3. Abruskeun bungbu beunang ngagoréng kana cai panguluban hayam, kocékeun nepika rata bari digolakeun
  4. Sayagikeun dina mangkok endog beunang neukteukan, kulub kentang, togé, jeung daging hayam beunang mipitan, tinyuh maké cai kuah anu masih kénéh panas
  5. Soto geus siap atawa sayagi, siksikan engkolna wadahan kana mangkok tuluy tinyuh ku kuah soto.[4][1]

Tinggali ogéÉdit

Dicutat tinaÉdit

  1. a b A., Yuyun (2008). Panduan Wirausaha Soto Nusantara. Jakarta: Agro Media. pp. 18–20. ISBN 9789790061873. 
  2. a b "Soto khas jepara". Masakandapurku. 2016-01-01. Diakses tanggal 2017-10-14. 
  3. "Resep Cara Membuat Soto Jepara Khas Jawa Tengah Yang Enak". Masakandapurku. 2017-01-01. Diakses tanggal 2017-11-04. 
  4. a b Dewi Asih, Arum, (2015). Koleksi Resep Soto & Sup Nusantara. Jakarta: Kawan Pustaka. ISBN 9789797575878.