Buka ménu utama
Soto Madura

Soto madura nyaéta kadaharan wujudna soto anu mibanda ciri mandiri ti daérah Madura. Eusina jeung bahan dasarna méh sarua jeung soto Batawi atawa soto séjéna, taya lian daging sapi, kulub endog, goréng kentang jeung togé.[1][2] Aya ogé nu ngabédakeun soto Madura jeung soto séjéna, tayian tian bungbuna kayaning katuncar, bawang beureum jeung bawang bodas, jahé, konéng, laja, muncang, uyah, jeung jeruk purut saperluna.[1][3]

Cara nyieunÉdit

  1. Kulub heula hayam, jahé, jeung uyah nepika hipu, jait tuluy tuhurkueun, pipitan (suir-suir) dagingna
  2. Goréng bungbu beunang ngaréndos, hijikeun jeung séréh, laja, daun salam, daun jeruk nepi ka seungit
  3. Abruskeun bungbu beunang ngagoréng kana cai panguluban hayam, kocékeun nepika rata bari digolakeun
  4. Sayagikeun dina mangkok endog beunang neukteukan, kulub kentang, togé, jeung daging hayam beunang mipitan, tinyuh maké cai kuah anu masih kénéh panas
  5. Soto geus siap atawa sayagi, sadiakeun Jeruk mipis jeung sambel muncangna.[3]


Rupa-rupaÉdit

  1. Soto sumenep: ieu soto didaharna maké sampeu, togé goréng, bihun, bawang daun, bawang goréng, jeung lontong, daging atawa jeroan sapi.[3] Anu ngabédakeun nana taya lian dina bungbu kacang, maké campuran cau ngora anu direndos lemes.[3]
  2. Soto Pamekasan: dieusian ku kulub kentang, perkedél garing, togé, daging sapi atawa daging hayam, bihun, lontong , jeung ditinyuh ku cai kaldu hérang kalawan bungbu pedes (merica) jeung bawang bodas.[3]
  3. Soto Bangkalan: eusina maké toge jeung soun, daging sapi, daging hayam, atawa jeroan.[3] Ditinyuh ku kuah konéng jeung bungbu jahé.

Tinggali ogéÉdit

Dicutat tinaÉdit

  1. a b "Soto khas jepara". Masakandapurku. 2016-01-01. Diakses tanggal 2017-10-14. 
  2. "Resep Cara Membuat Soto Jepara Khas Jawa Tengah Yang Enak". Masakandapurku. 2017-01-01. Diakses tanggal 2017-11-04. 
  3. a b c d e f Dewi Asih, Arum, (2015). Koleksi Resep Soto & Sup Nusantara. Jakarta: Kawan Pustaka. ISBN 9789797575878.