1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

13 April nyaéta poé ka-103 dina sataun (ka-104 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 262 poé.

KajadianÉdit

  • 1204Konstantinopel murag ka Pasukan Salib Kaopat, sawatara waktu ngeureunkeun Karajaan Byzantium.
  • 1612Miyamoto Musashi ngéléhkeun Sasaki Kojirō di Pulo Funajima.
  • 1613 – Samuel Argall, nawan putri Indian Pocahontas di Passapatanzy, Virginia, dibawa ka Jamestown niat ditukeran ku tahanan Inggris nu ditawan ku bapana.
  • 1777 – Perang Révolusi Amérika: Pasukan Amérika diserang sarta ditalukkeun dina Patempuran Bound Brook, New Jersey.
  • 1868Perang Habasyah lekasan nalika pasukan Inggris jeung India hasil ngarebut Magdala sarta Raja Éthiopia Tewodros II maéhan manéh.
  • 1870 – Muséum Seni Metropolitan Kota New York diadegkeun.
  • 1873 – Pangbantéyan Colfax, di mana 60 urang Amérika Afrika ditelasan, lumangsung.
  • 1919 – Pangbantéyan Jallianwala Bagh: Pasukan Inggris némbak mati 379 démonstran nu laléngoh di Amritsar, India; saheunteuna 1.200 lianna taratu.
  • 1941 – Hiji Pakta nétralitas ditaréken antara USSR jeung Jepang.
  • 1945Perang Dunia II: Pasukan Jérman nelasan leuwih ti sarébu urang tahanan pulitik jeung militer di Gardelegen, Jérman.
  • 1945 – Perang Dunia II: Soviét jeung Bulgaria ngarebut Wina.
  • 1948 – Pangbantéyan sakola médis RS Hadassah: 79 pagawé kaséhatan, murid, jeung tentara Inggris maraot ditelasan di Sheikh Jarrah.
  • 1953 – Diréktur CIA, Allen Dulles, medalkeun program pangontrolan-pikiran Proyék MKULtra.
  • 1964Sidney Poitier jadi lalaki urang Amérika Afrika munggaran nu meunangkeun panghargaan Aktor Pinunjul dina Academy Awards pikeun peranna dina pilem Lilies of the Field, 1963.
  • 1972Perang Viétnam: Patempuran An Loc dimimitian.
  • 1975 – Serangan urang Phalangis nelasan 26 urang milis PFLP, nandaan awal Perang Sodara Libanon salila 15 taun.
  • 1976 – Opat puluh hiji pagawé maraot dina hiji beledugan di pabrik amunisi Lapua, pangmaut-mautna kacilakaan dina sajarah modérn Finlandia.
  • 1987 – Portugal jeung Cina naréken hiji kasapukan nu muguhkeun dipulangkeun deuina Makau ka Cina dina taun 1999.
  • 1994 – Asteroid 7373 Takei katimu sarta dingaranan maké ngaran aktor Star Trek, George Takei.
  • 1997Tiger Woods jadi pangora-ngorana pamaén golep nu bisa meunag dina Turnamén Master.
  • 2013 – Pasawat Lion Air JT 904 nalika rék ngadarat di Bandara Ngurah Rai, Bali. Panumpang jeung awak pasawatna saralamet.
  • 2014Manny Pacquiao ngéléhkeun Timothy Bradley pikeun ngarebut deui gelar juara dunia kelas welter WBO.
  • 2015 – Kapal pangungsi Libya nu ngangkut kira-kira 550 panumpang tilelep di leupas basisir Libya, kurang leuwih 400 jalma teu katulungan.
  • 2017 – AS neundeunan panggedé-gedéna pakarang non-nulir nu kungsi dikaluarkeunna di Propinsi Nangarhar, Afghanistan.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit