Sulawesi Kidul Wétan

propinsi di Indonésia
(dialihkeun ti Sulawesi Tenggara)

Sulawesi Tenggara nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu ibukotana Kendari.

Sulawesi Tenggara
Coat of arms of Southeast Sulawesi.svg

Lambang Sulawesi Tenggara
IndonesiaSouthEastSulawesi.png

Peta lokasi Sulawesi Tenggara
Koordinat
Dasar hukum UU 13/1964
Tanggal penting
Ibu kota Kendari
Gubernur H. Nur Alam, SE, M.Si
Lega 37.127,87 km2
Pangeusi 1.881.512 (2003)
Kapadetan
Kabupatén 8
Kota 2
Kacamatan 104
Kalurahan/Désa 1.529
Suku Suku Buton, Suku Muna, Suku Bugis, Suku Kalisoso, Suku Toraja, Suku Moronene, Suku Tolaki, Suku Wolio, Suku Wowonii
Ageman Islam, Kristen
Basa Basa Indonesia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Peia Tawa-tawa

Ramatloka resmi: http://www.sultra.go.id

(?)

SajarahÉdit

Sulawesi Tenggara ditetepkeun minangka Daérah Otonom dumasar Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Tadina ngawengku opat kabupatén nyaéta: Kabupatén Kendari, Kabupatén Kolaka, Kabupatén Muna, jeung Kabupatén Buton kalayan Kota Kendari minangka ibukota propinsina. Sanggeus pamekaran, Sulawesi Tenggara miboga 10 kabupatén jeung kota.

PaékonomianÉdit

Komoditi unggulan nyaéta mété, kakao, lauk jeung kalautan.

PamaréntahanÉdit

Kabupaténjeung kotaÉdit

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1 Kabupatén Bombana Rumbia
2 Kabupatén Buton Pasarwajo
3 Kabupatén Buton Kalér Buranga
4 Kabupatén Buton Kidul Batauga
5 Kabupatén Buton Tengah Labungkari
6 Kabupatén Kolaka Kolaka
7 Kabupatén Kolaka Kalér Lasusua
8 Kabupatén Kolaka Wétan Tirawuta
9 Kabupatén Konawé Unaaha
10 Kabupatén Konawé Kalér Wanggudu
11 Kabupatén Konawé Kapuloan Langara
12 Kabupatén Konawé Kidul Andolo
13 Kabupatén Muna Raha
14 Kabupatén Muna Kulon Sawerigadi
15 Kabupatén Wakatobi Wangiwangi
16 Kota Baubau -
17 Kota Kendari -

Daptar GubernurÉdit

  • J. Wayong (1964 - 1965)
  • La Ode hadi (1965 - 1966)
  • Bogjen Edy Sabara (1966-1978)
  • Drs. Abdullah Silondae (1978 - 1982)
  • Ir. H. Alala (1982-1987) jeung (1987 - 1992)
  • Drs. H. La Ode Kaimoeddin (1992 - 1997) dan (1997-2002)
  • Ali Mazi, SH (2003 - 2008)

Perwakilan di JakartaÉdit

Anggota DPR ti Propinsi Sulawesi TenggaraÉdit

  • Rustam E. Tamburaka (P. Golkar)
  • Razak Porosi (P. PDIP)
  • Arbab Paproeka (P. PAN)
  • Habil Marati (P PPP)
  • Mustika R ( P Golkar)

Anggota DPD ti Propinsi Sulawesi TenggaraÉdit

  • La Ode Ida
  • Marwan Aidit, Drs., K.H.
  • M. Yunus Sjamsoeddin, H., Ir.,
  • Yokoyama Sinapoy, H., Drs.

Citakan:SulTra