Buka ménu utama


Tom Cruise

Tom Cruise mangrupa artis Holywood[1] . Ngaran aslina Tom Cruise nyaéta Thomas Cruise Mapother IV anu dibabarkeun di Syracuse, New York ping 3 Juli 1962, anu geus bisa katémbong bakatna[1]. Lian ti minangka aktor, Cruise ogé jadi salah saurang produser film, sutradara, jeung panulis script[1]. Film-filmna loba anu jadi box office contona Top Gun jeung Mission Impossible[1].Tom Cruise dinominasikeun dina Academy Award sarta meunangkeun tilu kali panglélér Golden Globe Award[2]. Cruise ogé mangrupa aktor anu pangsuksésna di Holywood anu ngamimitian karirna taun 1980an[2].

Cruise nikah jeung Katie Holmes ping 18 November 2006, bari ngayakeun pésta méwahanu dihadiran ku para béntang-béntang di dunya entertaintment[1]. Cruise anu saméméhna pernah kawin jeung aktris Nicole Kidman ogé Mimi Rogers disinugrahan budak ti Katie anu lahir sababaraha bulan sabada maranéhna kawin[1]. Lian ti éta Cruise ogé pernah bobogohan jeung modél Sofia Vergara, Penelope Cruz jeung Rebecca De Mornay[1].

KarirÉdit

Cruise jadi pamaén utama dina fim munggaranana nyaéta film Risky Bussiness nalika taun 1983[1]. Cruise dipikawanoh ngaliwatan aktingna dina rupa-rupa film contona Top Gun 1986, Mission Impossible 1996 jeung bagéan kaduana Mission:Impossible II 2000 anu akting jadi Ethan Hunt, saurang agén rusiah[1].

Cruise ogé maén dina fil-film anu bisa disebut suksés di Hollywood séjénna nyaéta Jerry Maguire 1996, Vanilla Sky 2001, The Last Samurai 2003 jeung War of The Worlds 2005[1].

Nailka taun 1990, 1991 jeung 1997 majalah People terbitan Amerika méré gelar ka Tom Cruise minangka salah sahiji The 50 Most Béautiful Péople In the World[1]. Taun 1995, majalah Empire ogé ngalélér hadiah ka Cruise minangka salah sahiji the 100 Sexiest Stars in Film History[1]. Ari dina tauun 2006 dina majalah Premiere Cruise meunangkeun juara ka-13 minangka Hollywood's Most Powerful Actor jeung di taun anu sarua majalah Forbés netepkeun Cruise minangka nu pinunjul dina The 100 Most Powerful Celebrities[1].Sabada éta Cruise jadi aktor Hollywood anu bayaranana pangmahalna[1].

Filmografi[1]Édit

ReferensiÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Tom Cruise(diakses ping 1 Desember 2011)
  2. a b Tom Cruise(diakses 1 Desember 2011)