Buka ménu utama

Universitas Islam Bandung

(dialihkeun ti Unisba)

Universitas Islam Bandung atawa nu ilahar dipiwanoh UNISBA nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon. Alamatna di Jalan Tamansari No. 01.

Universitas Islam Bandung
Logo unisba.jpg

Ngadeg 15 Nopémber 1958
Jinis Paguron Luhur Swasta
Réktor Prof.DR.H.E.Saefullah W., SH.,LLM
Perenah Bandung, Jawa Kulon
Loka http://www.unisba.ac.id

Eusi

SajarahÉdit

Universitas Islam Bandung (disingket Unisba) lahir lantaran alpukah para inohong umat Islam sarta tungtutan masarakat Jawa Kulon supaya aya paguron luhur anu boga nafas Islam sarta ngababarkeun intelektualitas muslim. Cikal bakal Unisba dimimitian ku lahirna Perguruan Islam Tinggi (PIT) dina ping 15 Nopémber 1958, anu aya dina panangtayungan Yayasan Pendidikan Islam (YPI). Fakultas anu kahiji diadegkeun nyaéta Fakultas Syari'ah dina taun 1958, saterusna disusul ku Fakultas Ushuluddin sarta Fakultas Tarbiyah dina taun 1961.

Saterusna dina taun 1967 PIT dirobah jadi Universitas Islam Kiansantang. Saterusna dina taun 1969 diganti ngaranna jadi Universitas Islam Bandung (UNISBA) sarta satuluyna diadegkeun Fakultas Hukum (1971), Fakultas Élmu Pasti jeung Élmu Alam (1972) ayeuna MIPA, Fakultas Psikologi (1973), Fakultas Téknik (1973), Fakultas Ékonomi (1979), sarta Fakultas Élmu Komunikasi (1982) dina taun 2004 diadegkeun ogé Fakultas Kadokteran.

Tujuan atikan di Unisba nyaéta ngawujudkeun mujahid (pajoang), mujtahid (panalungtik) sarta mujaddid (pembaharu) dina hiji masarakat ilmiah anu Islami. Mangkana dina prosés atikan di Unisba réa dimuat atikan kaislaman nyaéta Atikan Agama Islam saban semester, mentoring Agama Islam, pasantrén mahasiswa sarta sarjana. Sagala rupa sarana katut prasarana atikan, prakték sarta panalungtikan minangka pangrojong prosés atikan di Unisba, disadiakeun sacara pepek, di antarana: laboratorium, pabukon, puseur binaan jeung laboratorium basa, puseur pangolahan data, internet, sarta sagala rupa puseur panalungtikan sarta pangabdian ka masarakat.

Pikeun nyumponan tungtutan atikan anu leuwih luhur, saprak taun 1998 Unisba geus muka Program Pascasarjana nyaéta Program Studi Élmu Hukum kalayan konséntrasi dina Hukum Islam sarta Hukum Pidana jeung Program Studi Manajemén Atikan Islam. Kiwari, kalayan idin operasional nomer 2952/D/T/2003, Unisba nambahan Program Pascasarja anyar, nyaéta Program Studi Élmu Komunikasi .

Daptar fakultasÉdit

Universitas Islam Bandung miboga 10 Fakultas nu ngawengku 18 Program Studi pikeun Sarjana, nyaéta :

Fakultas KedokteranÉdit

  • Pendidikan Kedokteran
  • Pendidikan Profesi Kedokteran

Fakultas TeknikÉdit

  • Teknik Pertambangan
  • Teknik Industri
  • Teknik Perencanaan Wilayah & Kota
  • Pendidikan Profesi Insinyur

Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan AlamÉdit

Fakultas PsikologiÉdit

  • Psikologi

Fakultas EkonomiÉdit

  • Akuntansi
  • Ilmu Ekonomi
  • Manajemen

Fakultas HukumÉdit

  • Ilmu Hukum

Fakultas Ilmu KomunikasiÉdit

  • Jurnalistik
  • Manajemen Komunikasi
  • Hubungan Masyarakat

Fakultas Syari'ahÉdit

  • Keuangan Perbankan
  • Peradilan Agama

Fakultas DakwahÉdit

  • Komunikasi dan Penyiaran Islam

Fakultas TarbiyahÉdit

  • Pendidikan Agama Islam
  • Pendidikan Guru Pendidikan Anak Usia Dini

PascasarjanaÉdit

Numutkeun putusan Direktur Direktorat Jenderal Pendidikan Tinggi Republik Indonesia Nomor 235/Dikti/Kep/1998 tanggal 09 Juli 1998, Universitas Islam Bandung atawa UNISBA dibéré kawasa ku pamaréntah pikeun ngabuka Program Magister (S2) Ilmu Hukum Persaingan. Sallian ti éta UNISBA ogé muka sababaraha program studi Magister, diantarana:

Ilmu HukumÉdit

Konsentrasi Hukum Islam, Hukum Pidana, Hukum Administrasi.

Manajemen Pendidikan IslamÉdit

Konsentrasi Manajemen Pendidikan Islam, Pendidikan Anak Usia Dini (PAUD).

Ilmu KomunikasiÉdit

Konsentrasi Komunikasi Bisnis, Komunikasi Politik, Komunikasi Dakwah.

Profesi PsikologiÉdit

Konsentrasi Psikologi Klinis, Psikologi Pendidikan.

ManajemenÉdit

Konsentrasi Keuangan & Perbankan, Kepemimpinan, Kewirausahaan, Rumah sakit.

Doktor S3Édit

RujukanÉdit