1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

15 Nopémber nyaéta poé ka-319 dina sataun (ka-320 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 46 poé.

KajadianÉdit

  • 1978 – Pasawat séwaan Douglas DC-8 murag deukeut Kolombo, Sri Langka, korban maot 183 urang.
  • 1979 – Hiji pakét ti Unabomber Ted Kaczynski mimiti ngaluarkeun hasup dina jero kargo, nahan pangapungan ti Chicago ka Washington DC, maksa pasawat ngadarat darurat.
  • 1983 – Républik Turki Siprus Kalér nyatakeun merdéka. Diaku ngan ku Turki wungkul.
  • 1985 – Saurang asistén panaliti cidera nalika hiji pakét ti Unabomber nu ditujukeun keur saurang professor di Universitas Michigan ngabeledug.
  • 1988Nagara Merdéka Palestina diproklamirkeun ku Déwan Nasional Palestina.
  • 1988 – Labél dagang munggaran, Max Havelaar, dipedalkeun di Walanda.
  • 1990 – Républik Rakyat Komunis Bulgaria dibubarkeun sarta hiji pamaréntahan républik anyar diwangun.
  • 2000 – Pasawat séwaan Antonov An-24 murag sabada leupas landas ti Luanda, Angola, nelasan leuwih ti 40 jalma.
  • 2003 – Poé kahiji pangeboman Istambul, dua bom mobil ngajojo dua sinagog, ngajelegur, maténi 25 jalma sarta natuan kurang leuwih 300 séjénna.
  • 2006Al Jazeera bahasa Inggris disiarkeun ka sakuliah dunia.
  • 2007Angin puyuh Sidr narajang Bangladesh, nelasan kira-kira 5.000 jalma sarta ngancurkeun bagéan leuweung bakau panglegana di dunia, Sundarbans.

Nu babarÉdit

Nu pupusÉdit

1630Johannes Kepler, astronom Jérman (l. 1571)

1917Émile Durkheim, sosiolog Perancis (l. 1858)

1949Narayan Apte, nu maténi Mahatma Gandhi (l. 1911)

1949 – Nathuram Godse, nu maténi Mahatma Gandhi (l. 1910)

Poé peré/ poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit