Buka ménu utama

Universitas Kristen Maranatha

Universitas Kristen Maranata
(Marnath)

Ngadeg 11 September 1965
Jinis Paguron luhur swasta
Réktor Prof. Ir. Armein Z R Langi., M.Sc., Ph.D
Perenah Jl Surya Sumantri No. 65 Bandung, Jawa Kulon
Loka https://www.maranatha.edu/#

Universitas Kristen Maranatha atawa nu ilahar dipiwanoh Marnath nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon.[1] Alamatna aya di Jalan Prof. Drg. Surya Sumantri No.65, Sukawarna, Bandung, Jawa Barat, 40164, Indonésia.[1] Gedung Marnath téh aya dipuseur kota Bandung, hal éta jadi sala sahii hal nu nguntungkeun pikeun Mrnath, ku sabab lokasina babari diaksés.[1]

SajarahÉdit

Sajarah panjang Universitas Kristen Maranatha dimimitian dina taun 1965 ku diadegkeunna Yayasan Perguruan Tinggi Kristen Maranatha ku Badan Pendidikan Kristen Komisi Pembantu Setempat ti Gereja Kristen Indonesia jeung Badan Perguruan Tinggi dan Pendidikan Kristen ti Gereja Kristen Pasundan, tina usulan Perkumpulan Intelegensia Kristen Indonesia cabang Bandung.[1] Fakultas Kedokteran ngamimitian ngadegna Universitas Kristen Maranatha dina wanci harita.[1]

Gedung kampus munggaran nu pernahna di jalan Cihampelas, dibangun dina taun 1970.[1] Nu satuluyna, gedung kampus kadua mimiti dibangun di taun 1983, pernahna di jalan Surya Sumantri.[1] Nepi ka kiwari pangembangan sarana jeung prasarana pakuliahan terus dilakukeun dikampus kadua kalawan lega na wangunan kiwari nyaéta 130.000 meter pasagi.[1] Tanggal 11 September 1965 jadi poé di mana ngadegna Universitas Kristen Maranatha.[1]

Kamekaran Universitas Kristen MaranathaÉdit

Kiwari di Universitas Kristen Maranatha ngawengku 9 fakultas kalawan 3 program diploma, 18 program sarjana, 2 program profesi, sarta 4 program pascasarjana.[1] Jumlah mahasiswa aktif nepi ka kiwari leuwih ti 10.000 urang ti sababaraha wewengkon di Indonésia kitu deui mahasiswa ti nagara séjén.[1]

Kamekaran Fakultas jeung Program Studi di Universitas Kristen Maranatha nepi ka kiwari nyaéta:

FAKULTASÉdit

  1. Fakultas Kedokteran[2]
  2. Fakultas Kedokteran Gig i[3]
  3. Fakultas Psikologi[4]
  4. Fakultas Teknik[5]
  5. Fakultas Teknologi Informasi[6]
  6. Fakultas Ekonomi[7]
  7. Fakultas Hukum[8]
  8. Fakultas Sastra[9]
  9. Fakultas Seni Rupa dan Desain[10]

PROGRAM DIPLOMAÉdit

  • D-III Bahasa Mandarin
  • D-III Bahasa Inggris
  • D-III Seni Rupa dan Desain

PROGRAM SARJANAÉdit

Fakultas KedokteranÉdit

  • S-1 Pendidikan Dokter

Fakultas Kedokteran GigiÉdit

  • S-1 Pendidikan Dokter Gigi

Fakultas PsikologiÉdit

  • S-1 Psikologi

Fakultas TeknikÉdit

  • S-1 téhnik Sipil
  • S-1 téhnik Industri
  • S-1 téhnik Elektro

Fakultas Teknologi InformasiÉdit

  • S-1 Sistem Komputer
  • S-1 téhnik Informatika
  • S-1 Sistem Informasi

Fakultas EkonomiÉdit

  • S-1 Akuntansi
  • S-1 Manajemen

Fakultas HukumÉdit

  • S-1 Ilmu Hukum

Fakultas SastraÉdit

  • S-1 Sastra Jepang
  • S-1 Sastra China
  • S-1 Sastra Inggris

Fakultas Seni Rupa dan DesainÉdit

  • S-1 Seni Rupa Murni
  • S-1 Desain Interior
  • S-1 Desain Komunikasi Visual

PROGRAM PASCASARJANAÉdit

  • S-2 Psikologi (Profesi)
  • S-2 Psikologi (Sains)
  • S-2 Akuntansi
  • S-2 Manajemen

PROGRAM PROFESIÉdit

  • Program Pendidikan Profesi Dokter
  • Program Pendidikan Profesi Dokter Gigi

RujukanÉdit

 
  1. a b c d e f g h i j k "Sejarah dan Pengembangan – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  2. "Fakultas Kedokteran – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  3. "Fakultas Kedokteran Gigi – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  4. "Fakultas Psikologi – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  5. "Fakultas Teknik – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  6. "Fakultas Teknologi Informasi – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  7. "Fakultas Ekonomi – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  8. "Fakultas Hukum – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  9. "Fakultas Sastra – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09. 
  10. "Fakultas Seni Rupa dan Desain – Universitas Kristen Maranatha". www.maranatha.edu (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-09.