Buka ménu utama

Wewengkon Antartika Britania (Basa Inggris: British Antarctic Territory; BAT) nyaéta hiji bagian ti Antartika nu diklaim ku Britania Raya salaku salah sahiji téritori peuntas lautna. Wewengkon ieu ngawengku daérah kiduleun 60° lintang kidul jeung antawis 20° imbit kulon jeung 80 imbit kulon. Wewengkon ieu patumpuk-tumpuk jeung klaim Antartika Argéntina (Antartika Argéntina) jeung Chili (Propinsi Antártica Chilena).

British Antarctic Territory
Wewengkon Antartika Britania
Bandéra Wewengkon Antartika Britania Lambang Wewengkon Antartika Britania
Motto
Research and discovery
Lagu
God save the Queen
Location of Wewengkon Antartika Britania
Ibu kotaRothera (Markas utama)
London (lokasi administrasi/Komisionér)
Basa Inggris (de facto)
Pamaréntah Tériroi peuntas laut Britania
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Komisionér Colin Roberts
 -  Députi Komisionér Jane Rumble
 -  Administrator Rob Bowman
Ngadeg
 -  Diklaim 1908 
Aréa
 -  Total 1709400 km² 
mil² 
Mata uang Pound Sterling (GBP)
TLD Internét .aq

Tingali ogéÉdit

Catetan sukuÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Citakan:Antarctica navbox

Koordinat: 75°00′S 50°00′W / 75.000°S 50.000°W / -75.000; -50.000