Buka ménu utama

KawijakanÉdit

  1. Ulah ngédit kaca nu keur dikonci samentara.
  2. Ulah ngonci kaca nu anjeun pribadi kalibet dina éditan nu mibanda masalah.

Tempo Wikipédia:kawijakan ngonci pikeun émbaran nu leuwih rinci sarta tujuan kaca nu dikonci.

ProsedurÉdit

  1. Konci kacana, béré alesan.
  2. Tambahkeun {{dikonci}} (atawa {{dikonci-v}} pikeun vandalisme) lebah luhur kaca nu samentara dikonci sarta dadarkeun naon masalahna dina ringkesan ngédit.
  3. Daptarkeun kaca nu dikonci éta kana Wikipédia:kaca nu dikonci; mun koncian ieu alatan konflik, anjeun bisa ogé ngadaptarkeun sadaya pamaké/IP nu kalibet konflik.
  4. Téang kasapukan di antara nu konflik.
  5. Buka konci (béré alesan) mun konflikna geus réngsé.
  6. Leungitkeun {{dikonci}} tina punclut kaca nu koncina geus dibuka sarta écéskeun kateranganana dina ringkesan ngédit.

Tempo ogéÉdit

RationaleÉdit

Némbongkeun sumber kaca nu dijagaÉdit

Pikeun némbongkeun sumber, misalna Tepas, paké salasahiji cara d handap:

Nu kadua mah sakaligus méré metadata (tempo m:page metadata) ngeunaan éditan panungtungan. Hasilna mangrupa koropak XML; tags are coded in its source, and plainly shown when rendered by the browser. However, blank lines in the wikisource are shown in the xml-source, but not in the rendering.

Daptar kaca nu dikonciÉdit

If you protect a page, or find a protected page not listed here, pléase add it to this list. Pléase also add a short description of ten words or less indicating why you protected it. If you need to say more, discuss on the talk page of the page you protected. Also see the protection log for recent unprotections, which replaces the manual list of recently unprotected pages. The {{protected}} héader automatically adds Category:Protected to the page, adding it to the Category's listing.

Kaca dikonci kusabab perang éditan atawa vandalismÉdit

Images protected while on the Main PageÉdit

Images on the main page often become the target of vandalism, particularly being overwritten with shock site images, which harms the credibility of the project due to that page's extreme visibility. Also, it takes some time for sysops to determine what caused a main page change. As such, images have begun to be protected during their time there, and this has become a de facto policy since the second or third week of November 2004.

In order to keep track of these images, pléase add {{mpimgprotected}} to them. This will add the image to Category:Protected main page images. There are typically 4 to 5 images on the main page, although some of them may be from the Wikicommons.

Permanently/semi-permanently protected pages and imagesÉdit

Alesan visibilityÉdit

Legal reasonsÉdit

Alesan administrasi sistimÉdit

Kaca-kaca di handap ieu dijieun otomatis sarta biasana dijaga pikeun alesan administrasi sistim:

Various kaca CitakanÉdit

Kaca pamakéÉdit

Kaca pamaké kadang jadi sasaran vandalisme, sahingga bisa waé dijaga dumasar pamundut pamakéna.

Kaca omongan pamakéÉdit

Sakumaha nu tumiba ka kaca pamaké, ngan pangjaga dina kaca omongan sipatna kudu samentara.