Buka ménu utama

(dialihkeun ti Main Page)
22/07/2019 · 06.14 UTC · Wikimédia Indonésia Facebook Twitter Instagram Segerkeun

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 50.071 artikel jeung 22.233 pamaké kadaptar.


838 - Pasukan Bani Abbasiyah ngéléhkeun Kakaisaran Bizantium

Poé ieu dina sajarah

1456 - Pasukan John Hunyadi ngéléhkeun Kekaisaran Utsmani.
1933 - Panerbangan solo nguliling dunya munggaranna dilakonan ku Wiley Post.
1963 - Sarawak merdéka ti Inggris, tuluy digabungkeun ka Féderasi Maléysia.
2001 - Kajadian bom di Garéja Santa Anna jeung Garéja HKBP di Kalimalang.


Gambar Petingan

Prinz Carl Palais

Prinz Carl Palais, Munich, imah gedé nu diwangun maké gaya Néoklasikisme antara 1804–1806.


Artikel Petingan

Sélér Asmat

Sélér Asmat téh sélér pangsohorna anu aya di Papua, kasohorna lain alatan ku morona hungkul tapina ogé ku sabab ideu-ideu unikna ogé disain ukiran kaina nu éndah. Ngaran sélér ieu meureun tina kecap Asmat minangka Akat nu nurutkeun kapercayaan orang dinya harina téh "Jalma nu bener". Lian ti kitu Asmat ogé aya nu nyebutkeun asalna tina kecap Osamat nu hartina "Manusa tina tangkal".


Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 50.071 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Kaca Husus




Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Malayu • Minang • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku
Wikimédia Indonésia

  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia

Baca dina basa séjén