Amber Evangeline Valletta (gumelar di Phoenix, Arizona, Amérika Sarikat, 9 Pébruari 1974; umur 48 taun) nyaéta saurang aktris sarta modél asal Amérika Sarikat.[1] Amber ngamimitian karirna di hiji agénsi modél.[rujukan?] Debut pilemna dimimitian di pilem Drop Back Ten (2000).[1] Tuluy ngabéntangan pilem Hitch, Man About Town, Dead Silence, Gamer, jeung The Spy Next Door.[1] Amber digedékeun di Oklahoma.[1] Bakat Amber di dunya hiburan geus katempo ti keur umur 15 taun tuluy diasupkeun ku indungna ka agénsi modél Linda Layman.[1] Amber pernah bijil dina cover majalah jeung iklan pikeun Louis Vuitton, Calvin Klein, jeung Versace.[2] Amber kawin jeung atlét voli nu ngaranna Chip McCaw.[1] Tina pakawinanna éta dipaparin saurang anak nyaéta Auden.[1] Peran munggaranna Amber di duna papileman nyaéta nalika maén dina pilem Drop Back Ten taun 2000.[1] Sanggeus debutna éta, Amber meunangkeun loba peran dina pilem-pilem séjén.[1]

Amber Valletta
Valletta dina acara The 6th Annual Hollywood Style Awards, Beverly Hills, 10 Oktober 2009
Gumelar09 Pébruari 1974 (1974-02-09) (yuswa 48)
Phoenix, Arizona, Amérika Sarikat
PagawéanAktris, modél
Jangkungnaft 9 in (1.75 m)
PasanganHervé Le Bihan (1994–1996)
Chip McCaw (2003-2015)

FilmografiÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa "Profile Selebriti - Amber Valetta". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 3/14/2016. 
  2. "Amber Valletta". Diakses tanggal 3/14/2016.