Buka ménu utama

AsiaSat 8 nyaéta satelit komunikasi komérsial anu diwangun ku Space Systems / Loral pikeun dioperasikeun ku Asia Satellite Telecommunications Co. Ltd. anu puseurna di Hong Kong.[2]

AsiaSat 8
Tipeu misiKomunikasi
OperatorAsiaSat
COSPAR ID2014-046A
SATCAT no.40107
Mangsa misi15 taun
Pasawat rohang jomantara
PangangkutLS-1300LL
PabrikSpace Systems/Loral
Beurat ngapungkeun4535 kg
Mimiti misi
Tanggal ngapungkeun5 August 2014, 08:00 (2014-08-05UTC08Z) UTC
RockétFalcon 9 v1.1
Tempat ngapungkeunCape Canaveral SLC-40
KontraktorSpaceX
Paraméter Orbit
Sistim réfénsiGéoséntris
RegimeGéostasionéri
Longitud105.5° Wétan
Aksis Semi-mayor42,163.48 kilometres (26,199.17 mi)[1]
Kaanéhan0.0001651[1]
Perigee35,785 kilometres (22,236 mi)[1]
Apogee35,799 kilometres (22,244 mi)[1]
Inklinasi0.04 darajat[1]
Periode1436.08 menit[1]
Epoch24 January 2015, 22:45:56 UTC[1]
Transponder
Pita24 Ku band, 1 Ka band
Rubak pita54 MHz
Ngawengku wilayahAsia
Wétan Tengah
Daya TWTA210 watt

SatelitÉdit

AsiaSat 8 diwangun ku Space Systems/Loral, sarta dumasar kana LS-1300LL satellite bus.[3][4] Satelit mawa 24 Ku band jeung 1 Ka band transponder, sarta dirancanakeun mimitina disimpen di luhureun khatulistiwa,[5] dina longitude 105.5 darajat Wétan,[6] nu bisa ngawengku wilayah kidul jeung tenggara Asia, China sarta Wétan Tengah.[7]

Dina bulan Désémber 2016, Eutelsat nyieun jangji kontrak opat taun saharga $ 88 juta jeung AsiaSat pikeun nyéwa Ku-band AsiaSat 8.[8]

Pasawat nu ngapungkeunÉdit

 
Ngapungkeun Falcon 9 mawa AsiaSat 8.

SpaceX dikontrak pikeun ngapungkeun AsiaSat 8, ngagunakeun rokét pangangkut Falcon 9 v1.1.[9] Tempat ngapungkeun ti Space Launch Complex 40 di Cape Canaveral Air Force Station tanggal 5 Agustus 2014 jam 08:00 UTC.[10][11]

Bagéan luhur Falcon 9 nu digunakan pikeun ngapungkeun AsiaSat 8 ditinggalkeun dina orbit élips hadap lantaran ruksak nu mibanda perigee awal 195 km (121 mi) sarta mibanda apogee awal 35,673 km (22,166 mi).[12] Dina mangsa sabulan, jarak orbit jadi 185 km (115 mil) ngadeukeutan ka bumi,[13] sarta bulan Nopémber beuki ngadeukeutan jadi 169 km (105 mi).[14]

Dicutat tinaÉdit

  1. a b c d e f g "ASIASAT 8 Satellite details 2014-046A NORAD 40107". N2YO. 24 January 2015. Diakses tanggal 25 January 2015. 
  2. "AsiaSat-8". spaceflight101.com. Diakses tanggal 2017-05-19. 
  3. "AsiaSat 8". Space Systems/Loral. Diakses tanggal 22 July 2014. 
  4. Krebs, Gunter. "AsiaSat 8". Gunter's Space Page. Diakses tanggal 22 July 2014. 
  5. "AsiaSat 8 launches from Cape Canaveral". Rapid TV News. Diakses tanggal 11 August 2014. 
  6. "AsiaSat 8". Asia Satellite Telecommunications Company. Diakses tanggal 22 July 2014. 
  7. "Asiasat 8". SatBeams.com. Diakses tanggal 22 July 2014. 
  8. "Spacecom borrows AsiaSat-8 to cover for Amos-6 satellite lost in Falcon 9 explosion". http://spacenews.com/spacecom-borrowing-asiasat-8-to-cover-for-amos-6-satellite-lost-in-falcon-9-explosion/ 
  9. "SpaceX Falcon 9 v1.1 launches ASIASAT-8 satellite". Nasa Space Flight. 2014-08-04. Diakses tanggal 2017-05-19. 
  10. "AsiaSat 8 Successfully Lifts Off" (PDF). AsiaSat. Diakses tanggal 6 August 2014. 
  11. SpaceX AsiaSat 8 Press Kit, 4 Aug 2014, accessed 5 Aug 2014.
  12. "FALCON 9 R/B details 2014-046B NORAD 40108". N2YO. 13 August 2014. Diakses tanggal 13 August 2014. 
  13. "FALCON 9 R/B details 2014-046B NORAD 40108". N2YO. Diakses tanggal 12 September 2014. 
  14. "FALCON 9 R/B details 2014-046B NORAD 40108". N2YO. Diakses tanggal 22 November 2014. 

Tumbu kaluarÉdit