Ava Latina Gardner (gumelar di Smithfield, Carolina Utara, Amerika Serikat, 24 Désémber 1922 – maot di Westminster, London, Britania Raya, 25 Januari 1990 dina umur 67 taun) mangrupa aktris ti Amérika Serikat kabébasan anu meunang nominasi Award Academy. Anjeunna lahir di Brogden, North Carolina. Anjeunna damel di industri pilem ti 1941 ka 1986.

Ava Gardner
Ava Gardner, 1940
GumelarAva Lavinia Gardner
24 Désémber 1922
Smithfield, Carolina Utara, Amerika Serikat
Tilar dunya25 Januari 1990 (yuswa 67)
Westminster, London, Britania Raya[1]
Maot lantaranPneumonia
PasaréanTaman Peringatan Matahari Terbenam
PadumukanKebun Ennismore
KabangsaanAmerikan
AtikanS.M.A Batu Bubungan
PagawéanAktris
Taun aktip1941–1986
PasanganMickey Rooney (m. 1942–43)
Artie Shaw (m. 1945–46)
Frank Sinatra (m. 1951–57)

RujukanÉdit

  1. "Ava Gardner". Biography.com. 

Tumbu luarÉdit

 
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan