1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Tempo oge: Kalénder kajadian

24 Désémber nyaéta poé ka-358 dina sataun (ka-359 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 7 poé.

KajadianÉdit

  • 1777 – Kiritimati, nu nelah ogé Pulo Natal / Christmas Island, katimu ku James Cook.
  • 1814 – Perwakilan ti Inggris jeung AS néken Pasini Ghent, ngeureunan Perang 1812.
  • 1865 – Jonathan Shank jeung Barry Ownby ngadegkeun Ku Klux Klan.
  • 1906Radio: Reginald Fessenden ngatransmisikeun siaran radio munggaran ; eusina maca puisi, maén biola solo jeung pidato.
  • 1913 – Bencana di Balé Italia di Calumet, Michigan, ngabalukarkeun maotna 73 urang pamilon pésta Natal (kaasup 59 barudak) nalika saurang jalma ngagorowokkeun "kahuruan" palsu.
  • 1914Perang Dunia I: "Reureuh sanjata Natal" dimimitian.
  • 1941Perang Dunia II: Kuching ditalukkeun ku pasukan Jepang,
  • 1941 – Perang Dunia II: Benghazi ditalukkeun ku pasukan Inggris.
  • 1942 – Perang Dunia II: Monarkis Perancis, Fernand Bonnier de La Chapelle, maéhan Perancis Vichy, Admiral François Darlan di Aljiers, Aljazair.
  • 1943 – Perang Dunia II: Jénderal AS Dwight D. Eisenhower kapéto jadi Komandan Sakutu Pangluhurna dina Invasi ka Normandia.
  • 1951Libya merdéka, Idris I diproklamirkeun jadi Raja Libya.
  • 1953 – Béncana Tangiwai: Di Pulo Kalér Selandia Anyar, di Tangiwai, hiji jambatan rél ruksak ku lahar sarta rubuh sahandapeun karéta panumpang, nelasan 151 jalma.
  • 1964Perang Viétnam: Viétkong ngaboman Hotél Brink di Saigon, Viétnam Kidul, dina raraga ngébréhkeun yén maranéhna bisa nyerang instalasi Amérika di sajeroning puseur kota nu dijaga kerep.
  • 1966 – Pasawat Canadair CL-44 nu diséwa ku militer AS murag ka hiji désa leutik di Viétnam Kidul, nelasan 129 jalma.
  • 1974 – Angin Puyuh Tracy ngaburantakkeun Darwin, Australia.
  • 1980 – Para saksi mata ngabéjakeun témbongan-témbongan munggaran tina cahaya-cahaya nu teu bisa dijelaskeun di deukeut Jambatan Kai RAF, di Leuweung Rendlesham, Suffolk, Inggris, hiji kajadian nu nelah ku "Roswell Inggris".
  • 1994 – Pasawat Air France 8969 dibajo di darat di Bandara Houari Boumediene, Aljiers, Aljazair. Salila tilu poé lumangsungna, tilu panumpang maraot, oge kabéh opat pangbajakna.
  • 1999 – Pasawat Indian Airlines 814 dibajak di jomantara antara Kathmandu, Népal jeung Délhi, India, ku militan nu didukung ku ISI (Badan Rusiah Pakistan). Pasawat ngadarat di Kandahar, Afghanistan. Kajadian éta réngsé dina tanggal 31 Désémber ku dibébaskeunna 190 panumpang (saurang panumpang maot).
  • 2003 – Pulisi Spanyol ngagagalkeun usaha ETA pikeun ngabekeskeun 50 kg bom dina jam 3:55 pm; di sajeroeun Statsion Chamartin Madrid nu ramé.
  • 2005Chad nyatakeun kaayaan perang ngalawan Sudan sabada serangan 18 Désémber ka Adré, nu ngabalukarkeun 100 jalma maraot.
  • 2008Lord's Resistance Army (LRA), hiji kelompok pamungpang Uganda, ngamimitian rangkéan serangan ka Républik Démokratik Kongo, maéhan leuwih ti 400 jalma.
  • 2018Hélikopter murag di Méksiko kidul wétan, nelasan Martha Érika Alonso, Gupernur awéwé munggaran di Puebla, Méksiko katut salakina Rafael Moreno Valle Rosas, gupernur saméméhna.

Nu babarÉdit

1971Ricky Martin, panyanyi Amérika - Puérto Riko

1980Stephen Appiah, pamaén bola Ghana

1981 – Masaki Aiba, panyanyi Jepang (Arashi)

1991Louis Tomlinson, panyanyi Inggris

Nu pupusÉdit

1524Vasco da Gama, pangjajah Portugis, gupernur India Portugis (l. 1469)

1992Peyo, kartunis Bélgia, nu nyieun The Smurfs (l. 1928)

2009 – Rafael Caldera, présidén Vénezuéla ka-65 (l. 1916)

Poé peré / poé panginget-ngingetÉdit

Tumbu luarÉdit