Basa Khmer atawa Basa Kamboja nyaéta salah sahiji anggota basa-basa Mon-Khmer dina rungkun basa Austro-Asiatik, dikocapkeun ku kira-kira 8 yuta urang di Kamboja, Viétnam, Laos, Thailand, Tiongkok, Prancis jeung Amérika Sarikat. Basa Khmer narima loba bentuk tur kekecapan jeung bahasa Thai minangka balukar mangabad-abad duanana painjeum-injeum kecap. Aya ogé kecap-kecap injeuman ti basa Sangsekerta, Pali, Prancis, jeung China dina basa Khmer.

Basa Khmer
ភាសាខ្មែរ
Phiăsaa Khmae
ខ្មែរ
Khmae
Palapalan [pʰiə.ˈsaː kʰmae]
Dipaké di Kamboja, Viétnam, Thailand, Laos , Myanmar, Républik Rahayat Tiongkok, AS, Prancis, Australia
Jumlah panyatur 15,7 nepi 21,6 yuta (2004)
  • Panyatur indung: 14,7 nepi 20,6 yuta
    • Kamboja: 12,1 yuta
    • Viétnam: 1.055.174[1]
    • Thailand: 1,2 yuta
    • Amérika Sarikat: 190.000
    • Prancis: kira kira. 50.000
    • Australia: 22.000
    • Kanada: 16.500
  • Panyatur basa kadua: 1 yuta di Kamboja
Rungkun basa Austro-Asiatik
Aksara Aksara Khmer (abugida)
Braille Basa Khmer
Status resmi
Basa resmi di Flag of Kamboja Kamboja
Basa minoritas di Bandéra Viétnam Vietnam
Bandéra Thailand Thailand
Diatur ku Akademi Karajaan Kamboja
Kode-kode basa
ISO 639-1 km
ISO 639-2 khm
ISO 639-3 either:
khm — Khmer Tengah
kxm — Khmer Kalér
Idioma camboyano.png

Cutatan SukuÉdit

  1. Pakiraan jumlah panyatur basa Khmer di Viétnam ku Ethnologue.com in (1999)