Buka ménu utama

Dina élmu-élmu fisik, beurat hartina ukuran gaya gravitasional anu niban ka hiji barang[1]. Dina beungeut Marcapada, gravitasi kurang leuwihna sarua (konstan), antukna beurat hiji barang sacara kasar sarua jeung massana.

Beurat rélatif di Bumi, Bulan, jeung planét liannaÉdit

Di handap ieu dibéréndélkeun percepatan gravitasi komparatif dina beungeut Panonpoé, Bulan, jeung sababaraha planét. Nu dimaksud "beungeut" nyaéta puncak-puncak awan raksasa gas (Yupiter, Saturnus, Uranus, jeung Néptunus). Pikeun Panonpoé, beungeutna nyaéta fotosfir.

Awak x gravitasi Bumi m/s²
Panonpoé 27.90 274.1
Mérkurius 0.3770 3.703
Vénus 0.9032 8.872
Bumi 1 (by definition) 9.8226[2]
Bulan 0.1655 1.625
Mars 0.3895 3.728
Yupiter 2.640 25.93
Saturnus 1.139 11.19
Uranus 0.917 9.01
Néptunus 1.148 11.28
Pluto 0.0621 0.610

RujukanÉdit

  • {:en:Weight|]]. Wikipédia basa Inggris. Disalin 22 Oktober 2008.
  1. Salah ngutip: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama Canada
  2. This value excludes the adjustment for centrifugal force due to Earth’s rotation and is therefore greater than the 9.80665 m/s² value of standard gravity.

Baca ogéÉdit