Candi mangrupa ngaran tempat ibadah umat Hindu jeung Buda (temple dina basa Inggris mibanda harti nu patali jeung wangunan kaagamaan sacara umum).[1]

Candi prambanan anu aya di Yogyakarta


AgamaÉdit

Candi mangrupa wangunan nu dijieun pikeun tujuan kaagamaan; di urang ilaharna nujul ka wangunan ibadah agama Hindu & Budha wungkul.

ArsitékturÉdit

Dina rupa-rupa mangsa sajarah, aya gaya arsitéktur/wangunan nu dijaga husus pikeun struktur kaagamaan. Sangkan leuwih lengkep, mangga baca ogé wangunan kaagamaan:

Candi Hindu jeung Budha di Kamboja jeung Muangtai katelah wat.

Daptar candiÉdit

Di Indonésia:

Karajaan-karajaan SundaÉdit

Karajaan-karajaan JawaÉdit

SumatraÉdit

Tumbu kaluarÉdit

  1. A. van Bemmel, Helena; Taylor & Francis (1994). Dvarapalas in Indonesia: Temple Guardians and Acculturation. Trotterdam: CRC Press. p. 62. ISBN 9789054101550.