Cangkurileung
Pycnonotus aurigaster pair.JPG
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
P. aurigaster
Ngaran binomial
Pycnonotus aurigaster
(Vieillot, 1818)

Cangkurileung (Pycnonotus aurigaster) nyaéta hiji spésiés manuk bacéo ti kulawarga Pycnonotidae. Buluna semu hawuk, komo lebah jangjangna, huluna hideung. Sumebar di Kamboja, Cina, Hong Kong, Indonésia, Laos, Burma, Muangtay, jeung Viétnam. Habitatna di leuweung tropis jeung subtropis anu lembab. Lamun dikukut ti leuelutik, ieu manuk bakal apét.

GaleriÉdit

RéferénsiÉdit