Christoper Tony Wolstenholme atawa leuwih kasohor Chris Wolstenhole nyaéta bassis grup musik Muse[1]. Chris lahir di Rotherham, Yorkshire, Inggris tanggal 2 Désémber 1978, terus pindah ka Devon nalika umur 11 taun[2]. Chris boga minat diajar alat musik, mimitana mah diajar gitar, terus pindah ka drum[2]. Chris jadi drummer grup musik lokal Fixed Penalty, tapi teu meunang kasuksésan, terus Chris pindah ka alat musik bass sabada diajakan ku Matthew Bellamy jeung Dominic Howard pikeun asup ka Rocket Baby Dolls anu engkéna jadi Muse[1][2].

Chris Wolstenholme
]]
Chris Wolstenhome di Toronto, Kanada]]
Profil
NamiChristopher Tony Wolstenholme
AliranAlternative rock, new prog, space rock, progressive rock, symphonic rock, progressive metal, classical
PacabakanMusisi
Alat musikBass guitar, backing vokal, kibor, gitar, harmonika, drum, synthesizer
Taun aktip1991–
LébelWarner Bros.
East West
Helium 3
Maén diMuse

Sanajan Christoper henteu pernah maén bass, tapi Chris terus diajar pikeun jadi bassis anu pangalusna dina Industri musik[1]. Christoper jadi ahli maénkeun bass sakumaha pangalaman anu karandapan ku manéhna, malah mah Chris bisa maénken bass éléktrik ganda dina lagu Unintended, Falling Down, jeung Hoodoo[1]. Chris nikah jeung Kelly, terus ayeuna hirup di Teignmouth jeung istrina[1]. Chris boga tilu anak, di antarana Alfie, Ava Joe jeung Frankie[1]. Chris resep pisan kana olahraga football jeung jalan-jalan jeung kulawargana[1]. Awak Chris pinuh ku tato désain Jepang, Pergelangan leungeun Chris pernah potong nalika maén football anu ngabalikarkeun dibatalkeunana konsér Muse[1].

RéférénsiÉdit

  1. a b c d e f g h (en)Selebritis- Chris Wolstenholme (diaksés tanggal 14 Nopémber 2011)
  2. a b c (en)Biografi Christoper Wolstenholme (diaksés tanggal 14 Nopémber 2011)