Buka ménu utama

Wikipedia β

Pikeun kagunaan séjén tina Kanada, tempo Kanada (disambiguasi).

Kanada (Basa Inggris: Canada) nyaéta hiji nagara di bagian kalér Amérika Kalér nu ngawengku 10 propinsi jeung 3 téritori. Nagara ieu ngampar ti basisir Samudra Atlantik di wétan nepi ka basisir Samudra Pasifik di kulon, sarta ka kalér ka Samudra Arktik, kalawan lega leuwih ti 9,9 juta kilométer pasagi.Wates daratna jeung Amérika Sarikat mangrupa wates darat nu pangpanjangna di dunya.

Canada
Kanada
Bandéra Canada
Motto
A Mari Usque Ad Mare
Lagu
"O Canada"
Lagu Karajaan
"God Save the Queen"[1][2]
Location of Canada
Ibu kota Ottawa
45°24′N 75°40′W
Kota panggedéna Toronto
Basa resmi Basa Inggris jeung Perancis
Basa régional Chipewyan, Cree, Gwich’in, Inuinnaqtun, Inuktitut, Inuvialuktun, Slavey (Kalér jeung Kidul) sarta Tłįchǫ[3]
Démonim Canadian
Pamaréntah Démokrasi parlemétér féderal jeung monarki konstitusional[4]
 -  Raja/Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Jéndral David Johnston
 -  Perdana Mentri Justin Trudeau
Ngadeg
 -  Undang-Undang Amérika Kalér Britania 1 Juli 1867 
 -  Statuta Westminster 11 Désémber 1931 
 -  Undang-Undang Kanada 17 April 1982 
Aréa
 -  Total 9.984.670 km² (ka-2)
3.854.085 mil² 
 -  Cai (%) 8,92 (891.163 km2/344.080 mi2)
Populasi
 -  Sénsus 2006 31.612.897[5] 
 -  Kapadetan 3,41 /km² (ka-228)
8,3 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2011
 -  Total $1,391 triliun[6] (ka-14)
 -  Per kapita $40.457[6] (ka-15)
GDP (nominal) Perkiraan 2011
 -  Total $1,758 triliun[6] (ka-11)
 -  Per kapita $51.147[6] (ka-10)
Gini? (2005) 32,1[7] (sedeng
HDI (2011) Green Arrow Up Darker.svg 0,908[8] (luhur pisan) (ka-6)
Mata uang Dolar Kanada ($) (CAD)
Zona wanci (UTC−3,5 nepi ka −8)
 -  Usum panas (DST)  (UTC−2,5 nepi ka −7)
TLD Internét .ca
Kode telepon ++1
Portal Kanada

Eusi

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Department of Canadian Heritage. "Royal anthem 'God Save The Queen'". Queen's Printer. Diakses tanggal 2011-05-23. 
  2. Kallmann, Helmut. Marsh, James Harley, ed. "National and royal anthems". Encyclopedia of Music in Canada. Historica-Dominion. Diakses tanggal 2011-05-23. 
  3. Official Languages Act (PDF). Territorial Printer. 2004. p. 4. Diarsipkan dari versi asli (PDF) tanggal 2011-08-09. 
  4. Hail, M; Lange, S (February 25, 2010). "Federalism and Representation in the Theory of the Founding Fathers: A Comparative Study of US and Canadian Constitutional Thought". Publius: the Journal of Federalism 40 (3): 366–388. doi:10.1093/publius/pjq001. 
  5. "Population and dwelling counts, for Canada, provinces and territories, 2006 and 2001 censuses – 100% data". Statistics Canada. 2010-01-06. Diakses tanggal 2011-09-04. 
  6. a b c d "Canada". International Monetary Fund. Diakses tanggal 2011-11-05. 
  7. "Distribution of family income – Gini index". World Factbook. CIA. Diakses tanggal 2009-09-01. 
  8. "Human Development Report 2011" (PDF). United Nations. Diakses tanggal 2011-11-02. 

Bacaan salajengnaÉdit

 Artikel utama: Bibliograpi Kanada.
Sajarah
Géography and climate
  • Stanford, Quentin H, ed. (2008). Canadian Oxford World Atlas (6th ed.). Oxford University Press (Canada). ISBN 0195429281. 
Pamaréntah jeung hukum
Hubungan luar nagri jeung militér
Ékonomi
Demografi jeung statistik
Budaya

Tumbu kaluarÉdit