Buka ménu utama

Cisaga, Ciamis

kacamatan di kabupatèn Ciamis, Indonèsia

Cisaga nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.

Kacamatan Cisaga

Peta lokasi Kacamatan Cisaga
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Ciamis
Camat
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa

Wates WilayahÉdit

GeografisÉdit

Cisaga mangrupa hiji wilayah nu kaasup ka daérah pagunungan. Leuweung, pakebonan, perkebunan, pasawahan mangrupa tatar géografis umum wilayah Cisaga. PTPN VIII Batulawang miboga lahan kebon karet tur kakao. Kahutanan Pemangkuan Banjar miboga leuweung jati nu mangrupa hutan produksi. Salian ti pakebonan jeung leuweung jati, Cisaga miboga salah sahiji sentra beas Kabupatén Ciamis, nyaéta pasawahan Rawa Onom atawa Pulo Majeti. Pasawahan Rawa Onom mangrupa sentra béas Kabupatén Ciamis saentas pasawahan Lakbok. Lian ti kitu, di Kacamatan Cisaga ngalur sababaraha walungan nu kawilang gedé, di antarana Citanduy, Cijolang, Cimuntur, Cihonje. Walungan-walungan nu kawilang baradag ngalur di sabagian tempat di wilayah Cisaga.

AdministratifÉdit

TransportasiÉdit

Cisaga mangrupa hiji kacamatan di galur kidul Pulo Jawa. Ngawates jeung Kota Banjar ti belah kidul-wetan, ngawates langsung jeung Jawa Tengah ti beulah wetan. Cisaga diliwatan jalan nagara antara puseur Kabupatén Ciamis jeung Banjar nu saterusna ka Jawa Tengah. Ka beulah kaler ngawates jeung Kacamatan Rancah tur dihubungkeun ku jalan propinsi Cisaga-Rancah nu tuluyanna ka Kabupaten Kuningan atawa ngaler-ngulon ka daérah Rajadésa.


 t·s·é 

Kabupatén Ciamis, Jawa Barat

 

Kacamatan: Banjaranyar | Banjarsari | Baregbeg | Ciamis | Cidolog | Cihaurbeuti | Cijeungjing | Cikonéng | Cimaragas | Cipaku | Cisaga | Jatinagara | Kawali | Lakbok | Lumbung | Pamarican | Panjalu | Panumbangan | Panawangan | Purwadadi | Rajadésa | Rancah | Sadananya | Sindangkasih | Sukadana | Sukamantri | Tambaksari