Buka ménu utama

Coldplay nyaéta grup musik asal Inggris anu anggotana nyaéta Chris Martin (vokal, gitar, piano), Guy Berryman (bass), Jonny Buckland (lead guitar) dan Will Champion (drum)[1][2]. Coldplay dibentuk di London, Ingggris taun 1997[2]. Sakapeung, Coldplay sok disaruakeun jeung Radiohead), jeung Jeff Buckley[2]. Coldplay ogé osok ngayankeun proyék amal, jeung proyék-proyék séjénna anu patalina jeung kaayaan sosial jeung pulitik[2].

Coldplay
Coldplay keur konsér di Verizon Wireless Amphitheater di Bonner Springs, Kansas
Coldplay keur konsér di Verizon Wireless Amphitheater di Bonner Springs, Kansas
Profil
Nami lian
  • Pectoralz (1996–1997)
  • Starfish (1997–1998)
  • Los Unidades (2018)
AsalLondon, England
Aliran
Taun aktip1996–present
Lébel
Maén di
Ramatlokacoldplay.com
Anggota ti

SajarahÉdit

Coldplay mulai kasohor ngaliwatan single anu judulna Yellow di Taun 2000, nuturkeun suksésna album Parachutes[1]. Ieu album dibéré panglélér Best Alternative Music Album dina acara Grammy Awards taun 2002[1]. Lian ti éta lagu-lagu séjénna saperti speed of sounds, jeung viva la vida ngajieun pamor coldplay naék[1].

 
Chris Martin, Vokalis Coldplay

Taun 2002, Coldplay ngaluarkeun album A Rush of Blood to the Head anu suksés ku single in my place, the scientist, jeung th clocks[1]. Ieu album dilélér 2 katégori Grammy Awards taun 2003 nya éta Best Alternative Music Album jeung Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal, katambah Record of the Yéar pikeun Clocks dina Grammy Awards taun 2004[1][2].

Album katilu Coldplay X&Y diriis tanggal 6 Juni 2005, total penjualanna 8,3 juta di Dunya[1]. Lagu-lagu anu kasohor dina ieu album diantarana Speed of Sounds, fix you, jeung Talk. Taun 2006, Coldplay meunang panglélér Best Album and Best Single dina BRIT Awards[1][2].

Album kaopatna dijudulan Viva la Vida or Death and All His Friends dirilis tanggal 12 Juni 2008 di Inggris kalayan single violet hill[2]. Tanggal 24 Oktober 2011, album kalimana Mylo Xyloto dirilis[3].

DiskografiÉdit

RéférénsiÉdit

  1. a b c d e f g h Coldplay-kapanlagi.com (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g (en)Coldplay Biography (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)
  3. Album MYLO XYLOTO (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)


 


Salah ngutip: Ditemukan tag <ref> untuk kelompok bernama "lower-alpha", tapi tidak ditemukan tag <references group="lower-alpha"/> yang berkaitan, atau </ref> penutup tidak ada