Sir Edmund Percival Hillary, KG, ONZ, KBE (gumelar 20 Juli 1919 – tilar dunya 11 Januari 2008 dina umur 88 taun) nyaéta saurang pendaki gunung, penjelajag, jeung dermawan ti Selandia Anyar. Dina 29 May 1953, Hillary jeung saurang Sherpa Nepal, Tenzing Norgay, janten urang kahiji nu dikonfirmasi nepi ka puncakna Gunung Everest.

Sir Edmund Percival Hillary
KG ONZ KBE
Hillary (2006)
Gumelar20 Juli 1919
Auckland, Selandia Anyar
Tilar dunya11 Januari 2008 (yuswa 88)
Auckland, Selandia Anyar
Maot lantaranSerangan jantung
PasanganLouise Mary Rose (m. 1953–75)
June Mulgrew, QSM (1989–2008)
AnakPeter (1954- )
Sarah (1955- )
Belinda (1959–1975)
KolotnaPercival Augustus Hillary
Gertrude Hillary, née Clark
Tanda tangan

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[:su:q:{{{1}}}|{{{1}}}]]
Persondata
NAME Hillary, Edmund Percival
ALTERNATIVE NAMES
SHORT DESCRIPTION Pendaki gunung, penjelajah
DATE OF BIRTH 20 Juli 1919
PLACE OF BIRTH Tuakau, Selandia Anyar
DATE OF DEATH 11 Januari 2008
PLACE OF DEATH Auckland, Selandia Anyar