Buka ménu utama

Républik Guatémala (basa Spanyol: República de Guatemala, palapalan Spanyol: [reˈpuβlika ðe ɣwateˈmala]) nyaéta hiji nagara di Amérika Tengah nu wawatesan jeung Méksiko di kalér jeung kulon, Samudra Pasifik di kidul-kulon, Bélis di kalér-wétan, Karibia di wétan, sarta Honduras jeung Él Salvador di tenggara. Aréana 108.890 km² (42.043 mil²) kalawan populasi kira-kira 13.276.517 jiwa.

República de Guatemala
Républik Guatémala
Bandéra Guatémala Lambang Guatémala
Motto
"País de la Eterna Primavera"
Lagu
Himno Nacional de Guatemala

Location of Guatémala
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Kota Guatémala
14°38′N 90°30′W
Basa resmi Basa Spanyol
Démonim Guatémala
Pamaréntah Républik kahijian konstitusional présidénsial
 -  Présidén Álvaro Colom
 -  Présidén nu kapilih Otto Pérez Molina
 -  Wakil Présidén Rafael Espada
 -  Wakil Présidén nu kapilih Roxana Baldetti
Kamerdikaan
 -  ti Spanyol 15 Séptémber 1821 
Aréa
 -  Total 108.889 km² (ka-107)
42.042 mil² 
 -  Cai (%) 0,4
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2011 13.824.463 (ka-69)
 -  Sénsus July 2007 12.728.111 
 -  Kapadetan 129 /km² (ka-85)
348,6 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2011
 -  Total $73,022 milyar[1] 
 -  Per kapita $4.965[1] 
GDP (nominal) Perkiraan 2011
 -  Total $46,383 milyar[1] 
 -  Per kapita $3.154[1] 
Gini? (2007) 55,1 (luhur
HDI (2011) 0,574[2] (sedeng) (ka-131)
Mata uang Quetzal (GTQ)
Zona wanci Central Time (UTC-6)
TLD Internét .gt
Kode telepon +502

Departemén jeung kotamadyaÉdit

Tempo ogéÉdit

CatetanÉdit

  1. a b c d "Guatemala". International Monetary Fund. Diakses tanggal December 22, 2011. 
  2. "Human Development Report 2011" (PDF). United Nations. 2011. Diakses tanggal December 22, 2011. 

Bacaan salajengnaÉdit

 Tingali ogé: Bibliograpi Guatémala.

Tumbu kaluarÉdit

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Guatémala ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
  Définisi kamus ti Wiktionary
  Buku téks ti Wikibooks
  Cutatan ti Wikiquote
  Téks sumber ti Wikisource
  Gambar jeung média ti Commons
  Warta ti Wikinews
  Sumber pangajaran ti Wikiversity

    Tingali ogé Guatémala di Wikivoyage

Citakan:Guatemala topics