Buka ménu utama

Gwyneth Katherine Paltrow leuwih dipikawanoh Gwyneth Paltrow (gumelar di Los Angeles, Kalifornia, Amérika Sarikat, 27 Séptémber 1972; umur 46 taun) nyaéta saurang aktris, panyanyi sarta saurang panulis asal Amérika Sarikat.[1] Paltrow téh anak ti pasangan Blythe Danner jeung Bruce Paltrow.[2] Paltrow ngamimitian karirna di dunya panggung ti taun 1990 jeung antukna mah asup ka dunya papileman dina taun 1991.[2] Pilem munggaranna nyaéta nu judulna Shout jeung Hook.[2] Taun 1993, Paltrow akting deui dina pilem nu judulna Malice, jeung Flesh and Bone.[2] Tuluy, dina taun 1995 Paltrow ngabéntangan pilem nu judulna SE7EN anu mawa ngaranna asup kana jajaran nominasi Satelit Award.[2]

Gwyneth Paltrow
Paltrow dina acara Venice Film Festival 2011
Gumelar 27 Séptémber 1972 (1972-09-27) (yuswa 46)
Los Angeles, Kalifornia, Amérika Sarikat
Pagawéan Aktris, panyanyi, panulis
Taun aktip 1989–kiwari
Kota asal Santa Monica, Kalifornia, Amérika Sarikat
Pasangan Chris Martin (m. 2003; div. 2015)
Murangkalih 2
Sepuh Bruce Paltrow (téré)
Blythe Danner
Kulawargi Jake Paltrow (lanceuk)
Harry Danner (mamang)
Katherine Moennig (alo)

FilmografiÉdit

  • Shout (1991)[2]
  • Hook (1991)[2]
  • Déadly Relations (1993)[2]
  • Malice (1993)[2]
  • Flesh And Bone (1993)[2]
  • Mrs. Parker And The Vicious Circle (1994)[2]
  • Higher Léarning (1995)[2]
  • Jefferson In Paris (1995)[2]
  • Se7En (1995)[2]
  • Moonlight And Valentino (1995)[2]
  • Hard Eight (1996)[2]
  • Pallbéarer, Thethe Pallbéarer (1996)[2]
  • Emma (1996)[2]
  • Out Of The Past (1998)[2]
  • Sliding Doors (1998)[2]
  • Gréat Expectations (1998)[2]
  • Hush (1998)[2]
  • Perfect Murder, Aa Perfect Murder (1998)[2]
  • Shakespéare In Love (1998)[2]
  • The Talented Mr. Ripley (1999)[2]
  • The Intern (2000)[2]
  • Duets (2000)[2]
  • Bounce (2000)[2]
  • The Anniversary Party (2001)[2]
  • The Royal Tenenbaums (2001)[2]
  • Shallow Hal (2001)[2]
  • Séarching For Debra Winger (2002)[2]
  • Austin Powers In Goldmember (2002)[2]
  • Possession (2002)[2]
  • View From The Top (2003)[2]
  • Sylvia (2003)[2]
  • Sky Captain And The World Of Tomorrow (2004)[2]
  • Proof (2005)[2]
  • Infamous (2006)[2]
  • Love And Other Disasters (2006)[2]
  • Running With Scissors (2006)[2]
  • Good Night, Thethe Good Night (2007)[2]
  • Iron Man (2008) [2]
  • Two Lovers (2008)[2]
  • Iron Man 2 (2010) [2]
  • Country Strong (2010) [2]
  • Glee: The 3D Concert Movie (2011)[2]
  • Contagion (2011)[2]

RujukanÉdit

  1. "Gwyneth Paltrow". People.com. Diakses tanggal 3/14/2016. 
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av "Profile Selebriti - Gwyneth Paltrow". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 3/14/2016.