Béda révisi "Gula kawung"

213 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
m (menambahkan Kategori:Gula menggunakan HotCat)
 
==Prak-prakan nyieun==
Lahang hasil sadapan dina [[lodong]] téh tuluy diasupkeun kana [[kancah]]. Sanggeus kitu lodongna dibersihan, lain dikumbah ku cai, tapi dipuput leuwih kurang tilu jam. Lahang anu geus digolakkeun disebutna [[wédang]]. Sanggeus kitu tuluy éta wédang téh dikecalakan minyak kalapa 2 keclak unggal sakancah. Sanggeus kitu dipépés nepi ka kentel/kuled sokdisebut ogé peueut.<ref name=peueut>{{cite book|title=Strategi peisan Cikalong dalam menghadapi kemiskinan|first=Amri |Last=Marzali|Publisher= Yayasan Obor Indonesia|year=2003|ISBN=9789794614266}}</ref> Ti dinya laju diguis (diaduk) maké alat nu disebut pangguis. Sanggeus kitu tuluy dicitak dina awi (mun di Banten dina batok).<ref name="Ensisun" />
 
==Mangpaatna==
2.061

éditan