Buka ménu utama

Wikipedia β

Pikeun mérk mobil, tempo Jaguar (perusahaan otomotif).
Jaguar
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Order: Carnivora
Kulawarga: Felidae
Génus: Panthera
Spésiés: P. onca
Ngaran binomial
Panthera onca
(Linnaeus, 1758)
Jaguar range

Jaguar nyaéta sato sajenis ucing badag anu kagolong kana génus Panthera. Ieu sati mangrupa ucing linghas katilu sanggeus lodaya jeung singa, sarta ogé mangrupa ucing pangbadagna di lebahan kulon. Ieu sato ngawengku Méksiko kalér, ngaliwatan Amérika Tengah nepi ka Paraguay, Argéntina kalér jeung kidul.

Ari jaguar téh sato pamoro anu miboga gégélan nu luar biasa kuat, nepi ka batok cangkang kuya mah bisa ditembus ku sakali ngégél padahal sakitu teuasna. Ieu jaguar hirup kalawan moro mencek, tapir, anjing, séro jeung ogé sasatoan cai lianna kayaning lauk, malah mah oray anaconda nu awakna badag gé teu weléh diporo ku ieu jaguar mah.

ReferensiÉdit

  1. Panthera onca. 2008. 15953.  Database entry includes justification for why this species is near threatened.

Pranala luarÉdit