Buka ménu utama

Paraguay, resmina Républik Paraguay (basa Spanyol: República del Paraguay, dilapalkeun: [reˈpuβlika ðel paɾaˈɣwai]; Guaraní: Tetã Paraguái [teˈtã paɾaˈɣʷaj]), nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Amérika Kidul. Nagara ieu wawatesan jeung Argéntina di kidul jeung kidul-kulon, Brasil di wétan jeung kalér-wétan, sarta Bolivia di kalér-kulon.

República del Paraguay
Tetã Paraguái
Républik Paraguay
Bandéra Paraguay Lambang Paraguay
Motto
Paz y justicia
Lagu
Paraguayos, República o Muerte
Location of Paraguay
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Asunción
25°16′S 57°40′W
Basa resmi
  • Basa Spanyol
  • Guaraní[1]]</ref>
  • Démonim Paraguayan
    Pamaréntah Républik kahijian présidénsial konstitusional
     -  Présidén Fernando Lugo
     -  Wakil Présidén Federico Franco
    Kamerdikaan ti Spanyol 
     -  Didéklarasikeun 14 Méi 1811 
     -  Diakuan 15 Méi 1811 
    Aréa
     -  Total 406752 km² (ka-60)
    mil² 
     -  Cai (%) 2,3
    Populasi
     -  Perkiraan  2009 6.454.548 [2] (ka-103)
     -  Kapadetan 14,2 /km² (ka-204)
    39 /mil²
    GDP (PPP) Perkiraan 2010
     -  Total $33,306 milyar[3] (ka-100)
     -  Per kapita $5.202[3] (ka-110)
    GDP (nominal) Perkiraan 2010
     -  Total $18,475 milyar[3] (ka-102)
     -  Per kapita $2.885[3] 
    Gini? (2008) 50,8[4] (luhur
    HDI (2010) Green Arrow Up Darker.svg 0,640[5] (sedeng) (ka-96)
    Mata uang Guaraní (PYG)
    Zona wanci (UTC-4)
     -  Usum panas (DST)  (UTC-3)
    TLD Internét .py
    Kode telepon +595

    Eusi

    Babagian administratifÉdit

    Tempo ogéÉdit

    RujukanÉdit

    1. Paraguay - Constitution, Article 140 About Languages. International Constitutional Law Project. http://www.servat.unibe.ch/icl/pa00000_.html#A140_. Diakses pada 2007-12-03  (see translator's note)
    2. Department of Economic and Social Affairs Population Division (2009) (PDF). World Population Prospects, Table A.1. 2008 revision. United Nations. http://www.un.org/esa/population/publications/wpp2008/wpp2008_text_tables.pdf. Diakses pada 2009-03-12. 
    3. a b c d "Paraguay". International Monetary Fund. Diakses tanggal 2011-04-21. 
    4. http://www.dgeec.gov.py
    5. "Human Development Report 2010" (PDF). United Nations. 2010. Diakses tanggal 5 November 2010. 

    Tumbu kaluarÉdit

    Citakan:Paraguay topics Citakan:Paraguay