Kalimantan Kulon

propinsi di Indonésia
(dialihkeun ti Kalimantan Barat)

Kalimantan Kulon nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu aya di Pulo Kalimantan. Ibu kotana nyaéta Pontianak.

Kalimantan Kulon
Coat of arms of West Kalimantan.svg

Lambang Kalimantan Kulon
"Akcaya"
(Basa Indonesia: "Tak Kunjung Binasa")
West Kalimantan in Indonesia.svg

Peta lokasi Kalimantan Kulon
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting 1 Januari 1957 (poé ngadeg)
Ibu kota Pontianak
Gubernur H. Sutarmidji, S.H., M.Hum.
Lega 146.807 km2
Pangeusi 4.073.304 (sensus 2004)
Kapadetan
Kabupatén 10
Kota 2
Kacamatan 136
Kalurahan/Désa 1445
Suku Suku Malayu , Suku Dayak, Suku Tionghoa, Suku Jawa, Suku Madura, Suku Bugis
Ageman Islam (57,6%), Katolik (24,1%), Protestan (10%), Buddha (6,4%), Hindu (0,2%), lain-lain (1,7%)
Basa Basa Indonésia, Basa Malayu, Basa Dayak, Basa Cina
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Cik Cik Periook

Ramatloka resmi: http://www.kalbar.go.id

(?)

Sacara géografis, Propinsi Kalimantan Kulon aya di antara 108º BT ~ 114º BT, sarta antara 2º6' LU ~ 3º5' LS.

Lega wilayah Propinsi Kalimantan Kulon nyaéta 146.807 km² (7,53% lega Indonésia), mangrupa propinsi panglegana kaopat sanggeus Papua, Kalimantan Wétan jeung Kalimantan Tengah.

PamaréntahanÉdit

Ibu kota Kalimantan Kulon nyaéta kota Pontianak

Kabupatén jeung kotaÉdit

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1 Kabupatén Bengkayang Bengkayang
2 Kabupatén Kapuas Hulu Putussibau
3 Kabupatén Kayong Kalér Sukadana
4 Kabupatén Ketapang Ketapang
5 Kabupatén Kubu Raya Sungai Raya
6 Kabupatén Landak Ngabang
7 Kabupatén Melawi Nanga Pinoh
8 Kabupatén Mempawah Mempawah
9 Kabupatén Sambas Sambas
10 Kabupatén Sanggau Sanggau
11 Kabupatén Sekadau Sekadau
12 Kabupatén Sintang Sintang
13 Kota Pontianak -
14 Kota Singkawang -

Tempo ogéÉdit