Buka ménu utama

Baron Kantarō Suzuki (鈴木 貫太郎 Suzuki Kantarō?, 18 Januari 1868 - 17 April 1948) nyaéta saurang laksamana Angkatan Laut Kakaisaran Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-42 ti 7 April 1945 dugi ka 17 Agustus 1945.[rujukan?]

Baron Kantarō Suzuki
Suzuki Kantaro.jpg
Laksamana Jepang Suzuki Kantarō
Allegiance Empire of Japan
Service/branch Naval Ensign of Japan.svg Imperial Japanese Navy
Years of service 1884-1929
Rank Admiral
Commands held Akashi, Soya, Shikishima, Tsukuba
Maizuru Naval District, IJN 2nd fleet, IJN 3rd fleet, Kure Naval District, Combined Fleet
Battles/wars First Sino-Japanese War
oBattle of Weihaiwei
Russo-Japanese War
oBattle of Port Arthur
oBattle of Tsushima
World War I
World War II
Awards Order of the Golden Kite (3rd class)
Other work Chief of Imperial Japanese Navy General Staff, Grand Chamberlain, Privy Councillor
Perdana Mentri Jepang
Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Suzuki.

Suzuki nyaéta nu nyoarakeun narimana Jepang kana Potsdam Declaration jeung nyerahkeun kakawasaan ka Sekutu, mangsa Perang Dunya II réngsé.[rujukan?]

Eusi

RujukanÉdit

BukuÉdit

  • Frank, Richard (2001). Downfall: The End of the Imperial Japanese Empire. ISBN 0141001461: Penguin. 
  • Gilbert, Martin (2004). The Second World War: A Complete History. ISBN 0805076239: Holt. 
  • Keegan, John (2005). The Second World War. ISBN 0143035738: Penguin. 
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Tumbu kaluarÉdit

CatetanÉdit

  1. Nishida, Imperial Japanese Navy
Saméméhna
Mamoru Shigemitsu
Mientri Luar Negri Jepang
1945
Sanggeusna
Shigenori Togo