Ciremai
KA Ciremai Ekspress melintas JPL 1 Cikampek.jpg
Karéta api Ciremai keur ngaliwatan JPL 1 Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api ékspres
Kelas éksekutip-bisnis
Status Beroperasi
Lokal Daop 4 Semarang
Stasion terminus Stasion Bandung
Stasion Semarang Tawang
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi IV Semarang
Karakter ngaliwatan jalur pantura
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-100 km/jam
Titik pangluhurna +709 (Bandung)

Karéta api Ciremai nyaéta karéta api anu ngahubungkeun Bandung, Cirebon jeung Semarang Tawang.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 4 Semarang.[1]

SajarahÉdit

Taun 2008, PT Kereta Api (ngaran baheula PT KAI) geus nyiapkeun rangkéan karéta nu ngaranna Papandayan Ekspres rute Bandung - Cirebon.[1] Tapi karéta éta ditentang ku moda transportasi séjén nu ngahubungkeun Bandung jeung Cirebon.[1] Taun 2013, diresmikeun Ciremai Ekspres pikeun ngurangan beban jalan anu macét.[1]

Ti tanggal 3 Oktobér 2016, KA Ciremai diperpanjang ruteuna nepi ka Semarang. Ku lantaran lobana panumpang anu rék indit-inditan ka Semarang. Sanggéus diperpanjang rutena nepi ka Semarang, karéta ieu mawa rangkéan karéta éksekutip sarta bisnis keur depo SMC ku lantaran dicokot alih operasionalna ku Daérah Operasi IV Semarang.

Stasion nu dilayananÉdit

Spésifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC206
  • 5 karéta éksekutip (K1)
  • 3 karéta bisnis (K2)
  • 1 karéta makan (M1)
  • 1 karéta bahasi (B)[2]

JadwalÉdit

Karéta api Ciremai dijalankeun 2 kali sapoé, nyaéta isuk-isuk jeung soré.[2] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Tingali ogéÉdit

Karéta Api

RujukanÉdit

  1. a b c d e KA Ciremai Ekspres siap layani Bandung-Cirebon (id)diakses tanggal 27 Desember 2015
  2. a b c Informasi dan jadwal KA Ciremai Ekspres (id) diakses tanggal 27 Desember 2015

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI