Stasion Cimahi (CMI) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮙᮠᮤ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Baros, Cimahi Tengah, Cimahi. Stasion ieu boga opat jalur, jalur 1 jeung jalur 2 minangka sepur lurus. Stasion ieu minangka stasion utama kadua di Bandung pikeun karéta api jarah jauh arah kulon. Stasion ieu stratégis lantaran aya di tengah-tengah Kota Cimahi.

Stasion Cimahi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CMI.png
  • Singgetan: CMI
  • Nomor: 1420
Stasiun Cimahi.jpg
Stasion Cimahi ditempo ti hareup
LokasiBaros, Cimahi Tengah, Cimahi, Jawa Kulon,
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°53′09″S 107°32′10″E / 6.88583°S 107.536°E / -6.88583; 107.536Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°53′09″S 107°32′10″E / 6.88583°S 107.536°E / -6.88583; 107.536
Luhur+723 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 146+957 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta[1]
Jumlah péron3
Jumlah jalur4
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Sejarah
Dibuka1884
Layanan
Argo Parahyangan, Serayu, Harina, Ciremai, Lokal Bandung Raya, jeung Lokal Cibatu
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Lokasi dina peta

Karéta apiÉdit

GalériÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api

RujukanÉdit

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Padalarang-Kasugihan
Stasion saméméhna:
Stasion Gadobangkong
Stasion saenggeusna:
Stasion Cimindi