Buka ménu utama

Stasion Purwakarta (PWK) (Aksara Sunda baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮕᮥᮁᮝᮊᮁᮒ) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Nagritengah, Purwakarta, Purwakarta. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +84 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi II Bandung. Di deukeut stasion ieu aya urut dipo lokomotip. Stasion ieu miboga genep jalur karéta kalawan jalur 1 minangka sepur lurus jalur ganda ti arah Jakarta sarta jalur 2 minangka sepur lurus jalur ganda ka arah Jakarta jeung ogé jalur tunggal ti/ka Bandung.

Stasion Purwakarta
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PWK.png
  • Singgetan: PWK
  • Nomor: 1404
Tumpukan KRL Purwakarta.jpg
Tumpukan KRL urut di stasion Purwakarta
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténPurwakarta
KacamatanPurwakarta
KalurahanNagritengah
AlamatJalan Kolonel Kornel Singawinata No. 1
Kodeu pos41114
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+84 m
Perenahna[2]km 103+070 lintas JakartaJatinegara
Cikampék–Purwakarta–Padalarang
LayananArgo Parahyangan (régulér jeung tambahan), Harina, Ciremai, Serayu, Walahar Éksprés, Lokal Bandung Raya, jeung Lokal Cibatu
Pamesenan tikétSistem tikét onlén; ngalayanan pamesenan langsung di lokét Aya fasilitas ala bandara mangrupa chéck-in mandiri pikeun nyitak boarding pass husus kaberangkatan KA jarak jauh/manengah.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur6
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanÉléktrik
  • jalur 1: sepur lurus jalur ganda arah Bandung
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Jakarta sarta jalur tunggal ti/ka Bandung
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya
Toilét: Aya
Boarding pass: Aya
Tempat ibadah: Aya
Stasion Purwakarta, jeung sakelompok prajurit TNI, 10 Pébruari 1948

Stasion ini perenahna deukeut pisan jeung kantor bupati Purwakarta nu bisa ditempuhan ku ngan leumpang.

Stasion ieu jadi "tempat istirahat panungtung" (pamakaman) pikeun sakabéh karéta rél listrik ékonomi non-AC anu kungsi beroperasi di lintas Jabodetabék ti saprak dihupusna KRL non-AC tanggal 25 Juli 2013. Di dieu aya KRL Rhéostatik, BN-Holec, jeung Hitachi. Di dieu ogé aya sésa gerbong KRL AC séri Tōyō Rapid 1000 jeung Tokyo Metro 5000.[3]

Tempat pikeun ngarucat KRL lianna aya di Stasion Cikaum, nyaéta tempat perucatan KRL Éksekutip AC milik PT KAI anu diimpor atawa diproduksi saacan taun 2009.

Layanan karéta apiÉdit

PanumpangÉdit

Kelas éksekutipÉdit

Argo Parahyangan, jurusan Jakarta (tambahan) jeung jurusan Bandung Hall (régulér jadwal beurang serta tambahan jadwal isuk-isuk jeung soré) / Bandung Kiaracondong (tambahan jadwal isuk-isuk)

Kelas campuranÉdit

Kelas ékonomi ACÉdit

Serayu, jurusan Jakarta jeung jurusan Kroya nyambung ka Purwokerto via Bandung-Tasikmalaya

Lokal/komuter ékonomi ACÉdit

Pasilangan jeung pasusulanÉdit

Jadwal karéta apiÉdit

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Purwakarta per 2 Januari 2019 (révisi Gapeka 2017).

  • KA Régulér
No. KA KA Jurusan Kelas Jurusan Berangkat
359 Lokal Bandung Raya (a-Purwakarta) Purwakarta (PWK) Lokal Ékonomi AC 00.08 -
7098A Argo Parahyangan Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 00.33 00.35
222/219 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 02.14 02.30
73/76 Harina Bandung Hall (BD) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 02.34 02.36
360 Lokal Bandung Raya (Purwakarta-a) Cicaléngka (CCL) Lokal Ékonomi AC - 04.20
321A Walahar Éksprés Jakarta Tanjungpriok (TPK) - 05.20
19 Argo Parahyangan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Plus 06.35 06.37
20 Bandung Hall (BD) 06.41 06.45
99/98 Ciremai Cikampék (CKP) nyambung ka Semarang Tawang (SMT) Éksekutip & Bisnis 07.49 07.51
7076 Argo Parahyangan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Éksekutip Argo 07.58 08.07
22 Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Plus 10.21 10.24
216/217 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 10.49 11.00
324A Walahar Éksprés Purwakarta (PWK) Lokal Ékonomi AC 12.33 -
32 Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 13.06 13.18
327A Walahar Éksprés Jakarta Tanjungpriok (TPK) Lokal Ékonomi AC - 13.40
326A Purwakarta (PWK) 13.45 -
34 Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo 14.13 14.15
329A Walahar Éksprés Jakarta Tanjungpriok (TPK) Lokal Ékonomi AC - 14.25
395 Lokal Cibatu Purwakarta (PWK) 14.53 -
7075 Argo Parahyangan Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo 14.56 14.58
218/215 Serayu Jakarta Pasar Senén (PSE) Ékonomi AC 15.23 15.42
396 Lokal Cibatu Cibatu (CB) Lokal Ékonomi AC - 16.00
322A Walahar Éksprés Purwakarta (PWK) 19.06 -
30 Argo Parahyangan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Plus 21.36 21.39
220/221 Serayu Kroya (KYA) nyambung ka Purwokerto (PWT) Ékonomi AC 22.31 22.43
7077*) Argo Parahyangan Tambahan Jakarta Gambir (GMR) Éksekutip Argo 22.41 22.43
75/74 Harina Cikampék (CKP) nyambung ka Surabaya Pasarturi (SBI) Éksekutip & Ékonomi AC Prémium 23.10 23.14
97/100 Ciremai Bandung Hall (BD) Éksekutip & Bisnis 23.34 23.36
  • KA Tambahan (beroperasi nalika lebaran jeung natal-taun anyar; kadang ogé pas poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu)
No. PLB/KLB KA Jurusan Kelas Datang Berangkat
7062**) Argo Parahyangan Tambahan Bandung Hall (BD) Éksekutip Argo & Ékonomi AC Prémium 11.15 11.19

Keterangan:

*) = Lamun KA 35F-36F Argo Parahyangan Fakultatif beroperasi, KA 7077 Argo Parahyangan Tambahan teu beroperasi. Kitu ogé sabalikna.

**) = Lamun KA 125F-126F Fajar/Senja Utama CN beroperasi, PLB 7061-7062 Argo Parahyangan Tambahan teu beroperasi. Kitu ogé sabalikna.

GalériÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Majalah KA Edisi Juni 2014

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi KAI dan jadwal kereta api tahun 2017

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Sadang
Stasion saenggeusna:
Stasion Ciganéa

Koordinat: 6°33′10″S 107°26′47″E / 6.5527886°S 107.4463964°E / -6.5527886; 107.4463964