Buka ménu utama
Kian Santang
Karéta api Kian Santang nu keur di uji coba keun
Informasi
Sistem Karéta api lokal taratas
Kelas ékonomi
Status Rencana beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Kiaracondong
Stasion Cianjur
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi II Bandung
Lokomotip ?
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm

Karéta api Kian Santang atawa Karéta api Kiansantang nyaéta karéta api anu rencanana bakal ngalayanan rute Stasion Kiaracondong - Stasion Cianjur.[1] Karéta ieu neruskeun tugasna Karéta api Cianjuran anu teu beroperasi ti mimiti taun 2013.[1] Karéta ieu maké rangkéan Karéta api Kahuripan anu teu dijalankeun siang.[1] Karéta ieu acan dioperasikeun nepi ka kiwari lantaran aya urug di daérah Ciranjang, Cianjur.[2] Rencanana, karéta ieu bakal kahubung jeung Karéta api Pangrango jeung Karéta api Siliwangi anu ngalayanan rute Bogor-Cianjur.[2]

Tingali ogeÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c Antaranews:KA Bandung-Cianjur beroperasi lagi (id) diakses tanggal 27 Desember 2015
  2. a b Peresmian KA Kiansantang diundur (id) diakses tanggal 27 Desember 2015

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT KAI