Karéta api Siliwangi

Karéta api Siliwangi
Sukabumi-Cipatat PP.
KA 457 Siliwangi.png
KA 457 Siliwangi ngaliwatan petak gongsol Gandasoli - Ciréungas (2018).
Informasi
Sistem Karéta api lokal taratas
Kelas ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 2 Bandung
Stasion terminus Stasion Cipatat
Stasion Sukabumi
Operasi
Dibuka 2014
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi II Bandung
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm

Karéta api Siliwangi (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮞᮤᮜᮤᮝᮍᮤ) nyaéta karéta api lokal anu ngahubungkeun Stasion Cipatat jeung Stasion Sukabumi.[1] Karéta ieu dijalankeun jeung Karéta api Pangrango anu ngalayanan rute stasion Sukabumi-Stasion Bogor Palédang. [1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung.[1] Per 21 Séptémber 2020, KA Siliwangi dipanjangan ruteuna nepi ka Stasion Cipatat, bareng jeung bérésna réaktipasi jalur KA Cianjur-Padalarang ségmén Ciranjang-Cipatat.

KA Pangrango (kanan) memasuki Stasiun Sukabumi, sedangkan KA Siliwangi (kiri) sedang dipersiapkan untuk pertukaran lokomotif.
KA Pangrango (katuhu) rék asup ka Stasion Sukabumi, KA Siliwangi (kénca) keur disiapkeun pikeun ngahilikeun lokomotip.

Stasion nu dilayananÉdit

Spesifikasi karétaÉdit

JadwalÉdit

Karéta api Siliwangi dijalankeun 3 kali.[1] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

InsidénÉdit

Tingali ogéÉdit

Karéta api Pangrango, karéta api anu ngalayanan ruteu Stasion Sukabumi-Stasion Bogor Palédang

RujukanÉdit

  1. a b c d e http://www.stasiunbandung.com/jadwal-kereta-api/jadwal-ka-siliwangi-pangrango (id) diakses tanggal 26 Desember 2015
  2. a b Republika: Kereta Api Siliwangi Anjlok di Lampegan (id) diakses tanggal 26 Desember 2015
  3. a b Inilah: KA Siliwangi Anjlok di Cireunghas, Sukabumi (id) diakses tanggal 26 Desember 2015

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia