Stasion Cianjur (CJ) nyaéta hiji stasion karéta api anu perenahna di Jalan Yulius Usman, Sayang, Cianjur, Cianjur. Stasion anu luhurna +438,756 méter ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi II Bandung. Stasion Cianjur aya di km 95+775 sarta mangrupa stasion kalawan kapadetan panumpang nu panglobana dina Jalur Cianjur-Padalarang.[3]

Stasion Cianjur
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero) 2020.svg
PapanNamaStasiun CJ.png
  • Singgetan: CJ
  • Nomor: 1510
Stasiun Cianjur 2020.jpg
Stasion Cianjur, 2020
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténCianjur
KacamatanCianjur
KalurahanSayang
AlamatJl. Yulius Usman
Kodeu pos43213
Sajarah
Dibuka20 Méi 1883
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+438,756 m
Perenahna[2]km 95+774 lintas BogorBandung
BanjarKutoarjoYogyakarta
LayananKaréta api Siliwangi
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3
Jumlah péron3
Tipeu pasinyalanMékanik

Sabada geus lila teu aktip, kiwari jalur karéta api Cianjur-Padalarang eukeur diaktipkeun deui, rél-rél anu tiheula diganti ku rél anu anyar lantaran rél nu baheula geus kolot sarta teu bisa nahan beban anu beurat teuing. Kira-kira prosés réaktivasi ieu bisa bérés ahir 2019 atawa awal 2020.[4] Di taun 2019, jalur Cianjur-Ciranjang geus aktip, sarta di tanggal 21 Séptémber 2020, jalur Ciranjang-Cipatat resmi beroperasi ditandaan ku dipanjanganna ruteu KA Siliwangi jadi ka Cipatat.[5]

Karéta apiÉdit

Siliwangi (Lokal Ékonomi AC), jurusan Sukabumi jeung Cipatat.

GalériÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Prasetya, S. 2011. Cianjur (CJ), Penyimpanan Lok dan Rangkaian Cianjuran. Majalah KA 64: 8-9.
  4. Reaktivasi Jalur Kereta Cianjur-Padalarang Selesai Akhir 2019 Liputan6.com, diakses tanggal 29 Desember 2018
  5. Media, Kompas Cyber. "KAI Gratiskan Tiket KA Siliwangi Ciranjang-Cipatat hingga 30 September 2020". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-11-27. 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Halteu Pasirhayam
Stasion saenggeusna:
Stasion Malébér



Koordinat: 6°49′28″S 107°08′33″E / 6.8245222°S 107.1425235°E / -6.8245222; 107.1425235

Awas: Konci runtuyan asal "Cianjur" ngalindih konci runtuyan asal "Cianjur, Stasion" anu saméméhna.