Karéta api Mutiara Timur

Mutiara Timur
Mutiara Timur 2020.jpg
KA Mutiara Timur ninggalkeun Stasion Surabaya Gubeng
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip-Ékonomi AC Prémium
Status Beroperasi
Lokal Daop 9 Jember
Stasion terminus Surabaya Pasarturi
Surabaya Gubeng
Ketapang
Operasi
Dibuka 1971
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi IX Jember
Lokomotip CC201, CC203, CC206, BB304
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 65-90 km/jam

Karéta api Mutiara Timur nyaéta karéta api kelas éksekutip-ékonomi AC Prémium anu ngalayanan rute Stasion Surabaya Pasarturi/Stasion Surabaya Gubeng - Stasion Ketapang (Banyuwangi).[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi XI Jember.[1]

Spésifikasi karétaÉdit

Lintasan lalampahan KetapangSurabaya Gubeng/Surabaya Pasarturi pp.
Lokomotip CC201/CC203
Susunan rangkéan 1 karéta bahasi (B) + 4 karéta kelas éksekutip (K1 2018 BW) + 1 karéta makan (M BW) + 3 kareta kelas ékonomi prémium (K3 2018 BW) + 1 karéta pembangkit (P BW)


Catatan : Susunan rangkéan karéta téh bisa barobah unggalna

Stasion nu dilayananÉdit

Nuluykeun perjalanan ka BaliÉdit

Biasana aya sababaraha urang anu nuluykeun perjalanan ka Bali sabada naék KA Mutiara Timur, sabada nepi di Banyuwangi, tuluy naék bus DAMRI jurusan Dénpasar, kitu ogé sabalikna.[1]

JadwalÉdit

Dina sapoé, KA Mutiara Timur dijalankeun 4 kali, beurang jeung peuting.[1] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di wikipédia basa indonésia

InsidénÉdit

  • Dina tanggal 11 Juni 2014 karéta api Mutiara Timur nabrak treuk Mitsubishi Fuso nopol L 8981 UX di palintasan Jalan Jemursari, Surabaya.[2] Akibatna, lokomotip jeung gerbong logistik (bahasi) anjlok.[2] Perjalanan ka Banyuwangi kapaksa dialihkeun ngaliwatan rute séjén, nyaéta liwat Stasion Tarik.[2]

Tingali ogéÉdit

Karéta api Sri Tanjung

RujukanÉdit

  1. a b c d Informasi dan jadwal KA Mutiara Timur (id) diakses tanggal 27 Januari 2016
  2. a b c Kompas: Truk Tertabrak di Pelintasan, KA Mutiara Timur Lanjutkan Perjalanan Pakai Rute Lain (id) diakses tanggal 28 Januari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia