Karéta api Prambanan Éksprés

Prambanan Éksprés
KA Prameks Yogyakarta.jpg
KA Prambanan Éksprés jeung KA Solo Éksprés keur eureun di Stasion Yogyakarta
Informasi
Sistem Karéta api komuter
Kelas Ékonomi & Ékonomi AC
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Kutoarjo
Stasion Solo Balapan
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam

Karéta api Prambanan Éksprés atawa Karéta api Praméks nyaéta karéta api komuter anu ngalayanan rute Stasion Solo Balapan - Stasion Yogyakarta - Stasion Kutoarjo.[1] Karéta ieu maké rangkéan KRD eks. KRL BN-Holec, sarua jeung anu dipaké ku Karéta api Baraya Geulis jeung Réncang Geulis di Bandung.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

KA Praméks datang di Stasion Yogyakarta nalika péuting

Stasion nu dilayananÉdit

Stasion anu dilayanan ku KA Praméks nyaéta:[1]

JadwalÉdit

Dina sapoé, KA Praméks dioperasikeun 10 kali pp rute Yogyakarta-Solo, tuluy 4 kali pp rute Solo-Kutoarjo.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d Tribun Jogja: KA Prameks Resmi Dialihkan ke Stasiun Prembun, Ini Jadwalnya (id) diakses tanggal 30 Januari 2016
  2. Jadwal KA Prameks (id) diakses tanggal 30 Januari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia