Stasion Lempuyangan

stasion karéta api di Indonésia

Stasion Lempuyangan (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮜᮨᮙ᮪ᮕᮥᮚᮍᮔ᮪ atawa Basa Jawa: ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀​ꦊꦩ꧀ꦥꦸꦪꦁꦔꦤ꧀ , Sêtasiyun Lêmpuyangan) (kodeu: LPN, +114 m) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Kota Yogyakarta, Daérah Istiméwa Yogyakarta, berjarak ±1 km di wétanneun Stasion Yogyakarta, stasion utama di kota ieu.[1]

Stasion Lempuyangan
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun LPN.png
  • Singgetan: LPN
Lokasi
PropinsiDaérah Istiméwa Yogyakarta
KotaYogyakarta
KacamatanDanurejan
AlamatJalan Stasiun Lempuyangan
Kodeu pos55224
Sajarah
Dibuka2 Maret 1872
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi VI Yogyakarta
Tingkat kaluhuran+114 m

Stasiun anu didirikeun ti tanggal 2 Maret 1872 ieu téh ngalayanan karéta api ékonomi anu ngaliwatan Yogyakarta, sedengkeun pikeun karéta api éksekutip jeung bisnis dilayanan di Stasion Yogyakarta.[1]

Stasiun ieu ogé ngalayanan Karéta api Prambanan Éksprés jurusan Kutoarjo-Yogyakarta-Solo Balapan.[1]

Di deukeut stasion ieu aya rél ka Balai Yasa Yogyakarta, béngkél KA panggedéna di Pulo Jawa.[2] Rél antara Stasion Lempuyangan jeung Balai Yasa Yogyakarta mangrupa jalur nu unik, lantaran nembus imah-imah masarakat sarta ngahiji jeung gang-gang.[2]

Karéta apiÉdit

Karéta api anu eureun di stasion Lempuyangan di antarana:[2]

JadwalÉdit

Pikeun jadwal, bisa ditingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogéÉdit

Stasion Yogyakarta

RujukanÉdit

  1. a b c Stasiun di Yogyakarta (id) diakses tanggal 12 Maret 2016
  2. a b c Utiket.com: Ke Stasiun Lempuyangan (id) diakses tanggal 13 Maret 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Kutoarjo-Purwosari
Stasion saméméhna:
Stasion Yogyakarta
Stasion saenggeusna:
Stasion Maguwo