Buka ménu utama

Stasion Yogyakarta atawa Stasion Jogjakarta (Basa Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮒᮥᮌᮥ ᮚᮧᮌᮡᮊᮁᮒ, Stasion Tugu Yogyakarta atawa Basa Jawa: ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀​ꦠꦸꦒꦸ​ꦔꦪꦺꦴꦒꦾꦏꦂꦠ , Sêtasiyun Tugu Ngayogyakarta) (kodeu: YK, +113 m) — ogé mindeng disebut Stasion Tugu — nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Yogyakarta, Daérah Istiméwa Yogyakarta, jeung dioperasikeun ku PT Kereta Api Indonesia Daérah Operasi VI Yogyakarta.[2] Stasion ieu ngalayanan karéta api kelas éksekutip jeung bisnis.[2] Sedengkeun pikeun KA kelas ékonomi dilayanan di Stasion Lempuyangan.[2] Stasion ieu mangrupa stasion karéta api panggedéna di Daérah Istiméwa Yogyakarta.[2]

Stasion Yogyakarta
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun YK.png
  • Singgetan: YK
Stasiun Tugu Yogyakarta.jpg
Stasion Yogyakarta dina poé péuting
Lokasi
PropinsiDaérah Istiméwa Yogyakarta
KotaYogyakarta
KacamatanGedongtengen
AlamatJalan Margo Utomo No. 1 (Pintu Wétan)
Jalan Pasar Kembang (Pintu Kalér)
Kodeu pos55271
Sajarah
Dibuka1887
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi VI Yogyakarta
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+113 m
LayananTingali di handap

Karéta api anu dilayanan [3]Édit

Kelas ÉksekutipÉdit

  1. Argo Dwipangga
  2. Argo Lawu
  3. Argo Wilis
  4. Bima
  5. Gajayana
  6. Taksaka
  7. Turangga

Kelas CampuranÉdit

  1. Malabar
  2. Mataram

Kelas Éksékutip jeung Prémium berbodi Stainless SteelÉdit

  1. Fajar Utama Yogya
  2. Mutiara Selatan
  3. Senja Utama Solo
  4. Senja Utama Yogya
  5. Lodaya
  6. Sancaka

Kelas Prémium berbodi Mild SteelÉdit

  1. Jayakarta Prémium

Kelas Éksékutip jeung Prémium berbodi Mild SteelÉdit

  1. Wijayakusuma

Kelas Ékonomi AC plus non-PSO jeung ÉksékutipÉdit

  1. Bogowonto
  2. Gajah Wong
  3. Joglosemarkerto

KomuterÉdit

  1. Prambanan Éksprés
  2. Solo Éksprés
  3. Sidomukti
  4. KA Bandara YIA ka Stasion Wojo jeung ka Stasion Manguwo

JadwalÉdit

Pikeun jadwal, tingali di Wikipédia basa Indonésia

GaleriÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. a b c d Utiket.com: Ke Stasiun Tugu (id) diakses tanggal 3 Maret 2016
  3. Gudeg.net : Stasiun kereta Yogyakarta (id) diakses tanggal 3 Maret 2016
Jalur karéta api Kutoarjo-Purwosari
Stasion saméméhna:
Stasion Patukan
Stasion saenggeusna:
Stasion Lempuyangan