Karéta api Sancaka

Sancaka
Sancaka Madiun.jpg
Karéta api Sancaka nalika ninggalkeun Stasion Madiun
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip-Ekonomi AC Premium
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Yogyakarta
Stasion Surabaya Gubeng
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC201, CC203 atawa CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-90 km/jam

Karéta api Sancaka (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮞᮔ᮪ᮎᮊ; Basa Jawa: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦱꦚ꧀ꦕꦏ , Sepur Sancaka) nyaéta karéta api kelas éksekutip-ekonomi AC Premium anu ngahubungkeun Yogyakarta (Tugu) jeung Surabaya (Gubeng).[1]

JadwalÉdit

Karéta ieu boga kaunikan, nyaéta rangkéanana asalna ti dua daop anu béda, nyaéta ti Daérah Operasi VI Yogyakarta jeung Daérah Operasi VIII Surabaya.[2] Karéta anu berangkat ti Yogyakarta isuk-isuk jeung ti Surabaya Gubeng soré éta milik Daop 6 Jogja, sedengkeun karéta anu berangkat ti Surabaya Gubeng isuk-isuk jeung ti Yogyakarta soré éta milik Daop 8 Surabaya.[2] Sanajan kitu, fasilitasna henteu dibédakeun, ngan upama karéta anu Daop 6 Jogja mah karéta makanna maké "karéta makan pembangkit kelas bisnis (KMP2)", tapi karéta anu Daop 8 Surabaya mah karéta makanna maké "karéta makan kelas éksekutip (M1)".[1] Perjalanan Jogja-Surabaya ngan ngabutuhkeun waktu kurang ti 6 jam.[2] Ieu jadwal lalampahan per 1 Desember 2019 (Dumasar GAPEKA 2019):

Stasion KA 179 Sancaka (jadwal isuk) KA 181 Sancaka (jadwal sore)
Nepi Indit Nepi Indit
Surabaya Gubeng - 07.40 - 17.55
Mojokerto 08.16 08.20 18.31 18.35
Jombang 08.42 08.45 18.57 19.00
Kertosono 09.01 09.04 19.41 19.44
Nganjuk 09.24 09.26 19.17 19.21
Madiun 10.04 10.20 20.24 20.40
Ngawi Ls. 21.03 21.05
Solo Balapan 11.36 11.41 22.02 22.10
Klaten 12.06 12.08 22.36 22.39
Yogyakarta 12.33 - 23.05 -
Stasion KA 180 Sancaka (jadwal isuk) KA 182 Sancaka (jadwal sore)
Nepi Indit Nepi Indit
Yogyakarta - 06.30 - 17.05
Klaten 06.54 06.56 17.30 17.32
Solo Balapan 07.22 07.27 17.57 18.03
Ngawi Ls. 19.00 19.02
Madiun 08.44 08.56 19.24 19.38
Nganjuk 09.37 09.39 20.19 20.21
Kertosono 09.59 10.02 20.41 20.44
Jombang 10.18 10.25 21.00 21.03
Mojokerto 10.47 10.51 21.25 21.29
Surabaya Gubeng 11.27 22.05 -

Ieu jadwal karéta api Sancaka Fakultatip*) per 1 Desember 2019 (dumasar Gapeka 2019).

*) Karéta api fakultatip beroperasi dina usum lebaran, natal-tahun baru, libur sakola atawa kadang di akhir poé tangtu wungkul)

Stasion KA 215F Sancaka (jadwal isuk) KA 217F Sancaka (jadwal péuting)
Nepi Indit Nepi Indit
Surabaya Gubeng - 08.10 - 22.40
Mojokerto 08.51 08.55 23.16 23.20
Jombang 09.17 09.22 23.42 23.46
Kertosono 09.38 09.44 Ls.
Nganjuk 10.06 10.08 00.22 00.25
Caruban 10.37 10.40 Ls.
Madiun 10.54 11.11 01.05 01.15
Ngawi 11.34 11.37 Ls.
Solo Balapan 12.40 12.50 02.35 02.40
Klaten 13.16 13.19 Ls.
Yogyakarta 13.47 - 03.30 -
Stasion KA 216F Sancaka (jadwal sore) KA 218F Sancaka (jadwal péuting)
Datang Berangkat Datang Berangkat
Yogyakarta - 18.00 - 23.45
Klaten 18.26 18.28 Ls.
Solo Balapan 18.54 19.02 00.34 00.40
Ngawi 20.03 20.06 Ls.
Madiun 20.29 20.36 02.00 02.10
Caruban 20.50 20.52 Ls.
Nganjuk 21.19 21.21 02.51 02.53
Kertosono 21.41 21.44 Ls.
Jombang 21.59 22.02 03.29 03.32
Mojokerto 22.24 22.29 03.54 03.59
Surabaya Gubeng 23.26 - 04.35 -

Spésifikasi karétaÉdit

  • Lokomotip CC201, CC203 atawa CC206
  • 5 karéta éksekutip (K1 2018/2019 SDT jeung YK)
  • 4 karéta ékonomi AC prémium (K3 2018/2019 SDT jeung YK)
  • 1 karéta makan (M1 2018/2019 SDT jeung YK)
  • 1 karéta pembangkit (P 2019 SDT jeung YK)[1]

Stasion nu dilayananÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d Informasi KA Sancaka (id) diakses tanggal 29 Desember 2015
  2. a b c Jadwal KA Sancaka (id) diakses tanggal 29 Januari 2016

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia